Luka Šabac omogućava pravovremenu distribuciju

U odnosu na putnički i železnički saobraćaj, prevoz robe rekom je višestruko jeftiniji. Kada je u pitanju industrijska proizvodanja, plovni transport može znatno da utiče na smanjenje troškova poslovanja ali da bude važan faktor kada je u pitanju sigurnost i pravovremenost.

Luka Šabac ima uticaj na proizvodnju hrane širom sveta

Elixir Zorka koja je operater Luke Šabac koristi pun kapacitet ove luke, a naročito u pogledu skladištenja robe i intermodalnog manevrisanja.

Elixir Zorka mineralna đubriva izvose se u više od 80 zemalja sveta i veoma su važna komponenta kada je u pitanju poljoprivredna proizvodnja i proizvodnja hrane.

Sigurnost i rešenja koje Zorka nudi svojim klijentima i partnerima širom sveta ogleda se kako u pogledu kvaliteta proizvoda, agronomskih rešenja, tako i u pogledu logističke podrške.

Poljoprivrednim proizvođačima je izuzetno važno da mineralna đubriva budu dostupna u periodima kada je neophodno pripremiti zemlju i obezbediti prinose.

Luka Šabac povezuje zapadnu Srbiju sa Evropom, ali i celim svetom

Idealna je luka za prekrcaj tereta koji dolazi iz zapadnog dela Srbije drumskim ili železničkim transportom, jer je najbliža luka sa širokom obalom na Savi.

Usluge Luke Šabac koriste različite kompanije prvenstveno zbog velikih kapaciteta intermodalnog manevrisanja teretom i skladištenja. Beograd je vodenim putem udaljen svega 102 kilometara, gde se Sava uliva u Dunav, odakle je moguća povezanost sa svim lučkim centrima u Evropi, a preko Crnog mora do Azije i Afrike.

Luka Šabac povezuje istok i zapad Srbije

Luka Šabac je zbog velikog obima tranporta na relaciji Prahovo-Šabac-Prahovo, idealan izbor za operatera kada je u pitanju prevoz gabaritnog tereta koji spaja istočnu i zapadnu Srbiju.

Pravovremena organizacija transporta, usluge carine i špedicije, angažovanje trećih lica za potrebe specijalnih usluga i zahteva, sve su usluge koje poslovni sistem Elixir Group pruža svojim klijentima.

Povezani članciZa napredak Negotinske krajine - projekat rekonstrukcije trga

Zajednički projekti za bolje uslove života – rekonstruisan Trg Stevana Mokranjca u Negotinu

Trg Stevana Mokranjca, smešten u centru Negotina, ispred Hotela Beograd i prostorija Elixira, dobio je novi izgled. Rekonstrukcija je izvedena u okviru inicijative ,,Za napredak Negotinske Krajine – složno“, a završne radove obišli su naš Branko Marković, zamenik direktora za korporativne poslove Elixir Prahova i Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.