Konjičke trke u Despotovu – Elixir Zorka prijatelj Kupa

Konjički Klub „Despotovo“ organizovao je četvrte nedelje u julu mesecu klasne trke na hipodromu „Despotovo“. Elixir Zorka kao prijatelj Kupa, bila je nosilac treće kasačke trke po redu koja je brojala 12 učesnika. Trka je bila dinamična i neizvesna do samog kraja, gde su se ‘Destiny S.G.’ i ‘Alfa Romeo’ borili za prvu poziciju. Na kraju je pobednički pehar zasluženo pripao grlu ‘Destiny S.G.’ čiji vlasnik je Rudi Pejić Tukuljac iz Tavankuta. Zanimljivo je da je vozač pobedničkog grla bila jedina žena među svim prijavljenim takmičarima. U okviru derbija učestvovalo je oko sto najboljih kasačkih grla, najbolje štale, poznati odgajivači, treneri i vozači.

Konjički sport obuhvata više disciplina, takmičenja koja zahtevaju poseban trening, tretman za svaku disciplinu ponaosob. Konji koji su genetski predodređeni, posebno se uzgajaju i treniraju za konjičku disciplinu. Najpopularnije vrste trkanja su:

  1. Kasačke trke
  2. Galopske trke
  3. Preponsko jahanje

Elixir Zorka nastoji da pruži podršku različitim kulturno-sportskim aktivnostima. Pod pokroviteljstvom konjičkih trka konjičih trka želimo da se manifestacija održava svake godine. To je sjajna prilika za razvoj konjičkog sporta u Srbiji. Želimo da poboljšamo uslove konjiskih klubova u ovom delu Srbije.

Učesnici su veoma zadovoljni organizacijom i broj prijava takmičara je svake godine kontinuirano raste, što posebno raduje organizatore. Pune trebine su upotpunile atmosferu, što je pretstavljalo dodatnu motivaciju takmičarima. Organizatori ne pamete od kako se manifestacija realizuje toliko veliku zainteresovanost, što je posebno obradovalo je prisustvo mlađih uzrasta na tribinama. Bitno je mlade ljude integrisati na zdrave prilike za razonadu. Sjajna prilika da još jednom pokažemo spremnost da pomognemo lokalnim zajednicama.

KK Despotovo je 1997. godine počeo organizovati kasačke trke, po kvalitetu organizacije i objekata: kas, staze, sudijski toranj, počasna tribina i spada u sam vrh kasačkog sporta, uz napomenu da su seoski klub.

Povezani članci

Elixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.


Elixir Zorka demantuje prekoračenje vrednosti hlorovodonika na svom emiteru i podržava formiranje radne grupe za rešavanje ovog pitanja

Demantujemo neistinite navode da je Elixir Zorka odgovorna za navodno prekoračenje vrednosti hlorovodonika (HCl) u vazduhu u Šapcu, u periodu od 19. do 25. marta 2024. godine, koje je objavilo udruženje građana Mame Šapca i snažno podržavamo inicijativu za osnivanje radne grupe koja će transparentno utvrditi da li postoje navedena prekoračenja i šta je njihov uzrok.