Konjičke trke u Despotovu – Elixir Zorka prijatelj Kupa

Konjički Klub „Despotovo“ organizovao je četvrte nedelje u julu mesecu klasne trke na hipodromu „Despotovo“. Elixir Zorka kao prijatelj Kupa, bila je nosilac treće kasačke trke po redu koja je brojala 12 učesnika. Trka je bila dinamična i neizvesna do samog kraja, gde su se ‘Destiny S.G.’ i ‘Alfa Romeo’ borili za prvu poziciju. Na kraju je pobednički pehar zasluženo pripao grlu ‘Destiny S.G.’ čiji vlasnik je Rudi Pejić Tukuljac iz Tavankuta. Zanimljivo je da je vozač pobedničkog grla bila jedina žena među svim prijavljenim takmičarima. U okviru derbija učestvovalo je oko sto najboljih kasačkih grla, najbolje štale, poznati odgajivači, treneri i vozači.

Konjički sport obuhvata više disciplina, takmičenja koja zahtevaju poseban trening, tretman za svaku disciplinu ponaosob. Konji koji su genetski predodređeni, posebno se uzgajaju i treniraju za konjičku disciplinu. Najpopularnije vrste trkanja su:

  1. Kasačke trke
  2. Galopske trke
  3. Preponsko jahanje

Elixir Zorka nastoji da pruži podršku različitim kulturno-sportskim aktivnostima. Pod pokroviteljstvom konjičkih trka konjičih trka želimo da se manifestacija održava svake godine. To je sjajna prilika za razvoj konjičkog sporta u Srbiji. Želimo da poboljšamo uslove konjiskih klubova u ovom delu Srbije.

Učesnici su veoma zadovoljni organizacijom i broj prijava takmičara je svake godine kontinuirano raste, što posebno raduje organizatore. Pune trebine su upotpunile atmosferu, što je pretstavljalo dodatnu motivaciju takmičarima. Organizatori ne pamete od kako se manifestacija realizuje toliko veliku zainteresovanost, što je posebno obradovalo je prisustvo mlađih uzrasta na tribinama. Bitno je mlade ljude integrisati na zdrave prilike za razonadu. Sjajna prilika da još jednom pokažemo spremnost da pomognemo lokalnim zajednicama.

KK Despotovo je 1997. godine počeo organizovati kasačke trke, po kvalitetu organizacije i objekata: kas, staze, sudijski toranj, počasna tribina i spada u sam vrh kasačkog sporta, uz napomenu da su seoski klub.

Povezani članciZa napredak Negotinske krajine - projekat rekonstrukcije trga

Zajednički projekti za bolje uslove života – rekonstruisan Trg Stevana Mokranjca u Negotinu

Trg Stevana Mokranjca, smešten u centru Negotina, ispred Hotela Beograd i prostorija Elixira, dobio je novi izgled. Rekonstrukcija je izvedena u okviru inicijative ,,Za napredak Negotinske Krajine – složno“, a završne radove obišli su naš Branko Marković, zamenik direktora za korporativne poslove Elixir Prahova i Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.