IX Međunarodni festival u punjenju hurke i kobasice

Kompanija Elixir po drugi put je učestvovala na IX međunarodnom festivalu hurke i kobasice u organizaciji firme Kontakt doo u Adorjanu. Više hiljada posetilaca festivala došli su iz svih delova Vojvodine, ali i iz inostranstva.

Zašto je učešće na ovakvom događaju izuzetno značajno za Elixir Group i sve njene kompanije članice?

Nagrade za proizvođače domaće hrane – podsticaj ka širenju proizvodnje i uspostavljanje održivog sistema.

Elixir Zorka je sponzorisala festival sa 500 kg Super Start-a NP 10: 35 koju su podelili osvajači nagrada u proizvodnji kobasice i hurke, Zoltan Gulyas iz Sente i Udruženje za očuvanje kulturne baštine PÁND iz Mađarske.

Domaća proizvodnja hrane i održivost malih proizvođača treba da budu u fokusu svim kompanijama u Srbiji. Hrana će uvek biti osnovna delatnost i naša misija je da sačuvamo znanja, resurse i povećamo motivaciju vrednih lokalnih proizvođača.

Milan Vujić, produkt menažer | Elixir Agrar

Našoj humanoj akciji pridružio se i PÁND iz Mađarske

Udruženje PÁND protivvrednost svoje nagrade podelila je osnovnim školama u Adorjanu i Čantaviru.

Adorjan je malo selo u okolini Kanjiže sa jedva 1000 stanovnika koji se aktivno bave poljoprivredom – gajenjem duvana, paprike, žitarica. U ovom agrarnom selu postoji škola do samo četvrtog razreda. Čantavir je malo veće selo, sa približno 5000 stanovnika. U ovom selu postoji najveći broj mlečnih krava po glavi stanovnika (1650 grla) i skoro sva poljoprivredna domaćinstva se bave uzgojem stoke. Pored toga, selo ima i silos, mlin, pilanu, kao i mešaonu stočne hrane.

Sigurno je da u našoj misiji nismo sami, a u to smo se i uverili! Na mladima svet ostaje, a mi znamo koliko je važno da zadržimo i motivišemo naredne generacije da ostanu u selima i nastave porodičnu tradiciju.

Nebojša Marčetić, domaća prodaja | Elixir Agrar

Prilika za poljoprivredne proizvođače da se upoznaju sa Elixir Zorka mineralnim đubrivima, dobiju agronomske savete i unaprede svoju proizvodnju.

Pažnju učesnika festivala na štandu Elixir Zorke, privukle su formulacije NPK 6:12:24 + 6% S, NPK 6:24:12 + 2% Ca + 5% S + 0,05% Zn, kao i linija startnih mikrogranulisanih đubriva Super Start NP 10:35 +2% Mg + 5% S + 2% Zn i NP 10:45 + 5% S + 1% Zn.

Povezani članci

Elixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.


Elixir Zorka demantuje prekoračenje vrednosti hlorovodonika na svom emiteru i podržava formiranje radne grupe za rešavanje ovog pitanja

Demantujemo neistinite navode da je Elixir Zorka odgovorna za navodno prekoračenje vrednosti hlorovodonika (HCl) u vazduhu u Šapcu, u periodu od 19. do 25. marta 2024. godine, koje je objavilo udruženje građana Mame Šapca i snažno podržavamo inicijativu za osnivanje radne grupe koja će transparentno utvrditi da li postoje navedena prekoračenja i šta je njihov uzrok.