HR tim Elixir Prahova predstavio program dualnog obrazovanja u tri osnovne škole

Elixir Prahovo, u saradnji sa osnovnim školama, prethodnih dana predstavio je program dualnog obrazovanja za tri obrazovna profila čiji će polaznici školske 2022/2023. godine imati priliku da stručnu praksu pohađaju u našoj fabrici. 

Snežana Krstić o dualnom obrazovanju sa osnovcima

Koleginice iz HR tima u Prahovu, Ivana Ignjatović, Jovana Stojanović i Snežana Krstić prethodnih dana predstavile su kombinovani model nastave i našu kompaniju učenicima OŠ ,,Vera Radosavljević“ u Negotinu, OŠ ,,Branko Perić“ u Rudnoj Glavi i OŠ ,,Vuk Karadžić“ u Donjem Milanovcu. 

Budući srednjoškolci na smerovima bravar-zavarivač, elektromonter mreža i postrojenja i izrađivač hemijskih proizvoda tokom druge i treće godine pohađaće stručnu praksu u našim pogonima.

Učenici su pokazali veliko interesovanje za program dualnog obrazovanja koji će pojedinim smerovima u Tehničkoj i Poljoprivrednoj školi biti dostupni od septembra. Mladi će imati priliku da tokom školovanja upoznaju kako funkcioniše posao u praksi i steknu svoje prvo radno iskustvo. 

Jovana Stojanović, saradnik za akviziciju i razvoj talenata Elixir Prahova. 
Jovana Stojanović predstavlja program dualnog obrazovanja učenicima OŠ Vera Radosavljević
Elixir Prahovo deo sistema dualnog obrazovanja

Od septembra učenici na blok nastavi – tri dana u školi, dva dana u Elixir Prahovu.

Elixir Prahovo pokrenulo je saradnju sa Tehničkom školom još prošle godine kada su upisani prvi učenici po dualnom modelu za smer bravar-zavarivač. Oni će od septembra pohađati nastavu po kombinovanom modelu čime je predviđeno da dva dana budu u Elixiru, a tri u školi i odrade blok nastavu od nedelju dana u prvom i drugom polugodištu.

U Srbiji je do sada je u program dualnog obrazovanja uključeno preko 700 kompanija i 150 škola čime je pokriveno 52 obrazovna profila.​

Povezani članciZa napredak Negotinske krajine - projekat rekonstrukcije trga

Zajednički projekti za bolje uslove života – rekonstruisan Trg Stevana Mokranjca u Negotinu

Trg Stevana Mokranjca, smešten u centru Negotina, ispred Hotela Beograd i prostorija Elixira, dobio je novi izgled. Rekonstrukcija je izvedena u okviru inicijative ,,Za napredak Negotinske Krajine – složno“, a završne radove obišli su naš Branko Marković, zamenik direktora za korporativne poslove Elixir Prahova i Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.