Elixir Zorka sponzor Kajak kluba „Zorka Šabac”

Elixir Zorka podržava rad Kajak kluba „Zorka Šabac“ u novoj sezoni, a povodom ove saradnje i povratka igrača sa Evropskog prvenstva naše kolege Stefan Komazec, direktor Elixir ZorkeDarko Vuković, potpredsednik poslovnog sistema za finansijeMargareta Musić, direktorka korporativnih komunikacija i upraviteljka Elixir FondacijeSlobodanka Stamenić, menadžerka za odnose sa javnošću i Anja Krasavac, saradnica korporativnih komunikacija, posetile su klub i prisustvovale treningu igrača.

Klub je višestruki prvak Srbije u seniorskoj konkurenciji, ali i brojnim titulama u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji. Klub je u svojoj bogatoj istoriji iznedrio veliki broj državnih reprezentativaca i vrhunskih takmičara, koji godinama  unazad osvajaju medalje na  najvećim svetskim takmičenjima, evropskim i svetskim prvenstvima i olimpijskim igrama.

Elixir Zorka, kao nastavljač tradicije HI Zorka Šabac, od početka 2024. godine pruža podršku Kajak klubu Zorka, u želji da motiviše i pomogne rad kluba koji ostvaruje izvanredne rezultate.

Nastavljamo podršku sportskim klubovima u Šapcu i ponosni smo na saradnju sa Kajak klubom „Zorka Šabac“, jer kajakaši ovog kluba spadaju u najuspešnije u Srbiji. Sa ovim klubom delimo ime i podržavamo njegov rad. Klub je dobio priznanje Sportskog saveza Šapca za najuspešniji sportski kolektiv prošle godine. U Šabac su doneli veliki broj medalja, a samo sa Kupa Srbije proteklog meseca čak devet: četiri srebra i pet bronzi. Kajakaš Branko Lugundžić je na Prvenstvu Srbije osvojio čak sedam medalja. O njihovom velikom uspehu govori i činjenica da je čak pet šabačkih kajakaša u reprezentaciji Srbije, a imamo i olimpijce u Šapcu, što su neverovatni uspesi.

Stefan Komazec, direktor Elixir Zorke

Predsednik Kajak kluba „Zorka Šabac“ Veljko Janković je podsetio na istorijat Kluba koji je osnovan marta 1948. godine, kao Sekcija Kluba „Narodne tehnike“ pri Hemijskoj industriji „Zorka“. Prvenstveno je bio namenjen rekreaciji radnika fabrike, ali je pristup bio dozvoljen svima koji su voleli vodu i vodene sportove.

To je bio jedan od najuspešnijih kolektiva u našem sportu u Srbiji. Danas klub broji oko 80 takmičara svih kategorija. Da bi obezbedili sigurniju budućnost za Klub, od velikog nam je značaja saradnja sa Eliksir Zorkom, koja važi za regionalnog lidera u svojoj oblasti poslovanja. Zajedno nosimo naziv „Zorka“ i imamo zajedničku tradiciju i korene.

Veljko Janković, predsednik Kajak kluba „Zorka Šabac”

Kako je objasnila juniorka kajakašica Olga Petrović, ovim sportom je počela da se bavi zbog porodične tradicije i druženja sa drugom decom.

Moj brat trenira i svi iz moje porodice su trenirali, pa tako hoću i ja. Mnogo mi je lepo i videla sam da je to lep sport. Osim što treniraš, upoznaš neke drugare koji sa kojima ćeš biti ceo život. Više sa njima družiš nego sa drugarima iz škole.

Olga Petrović

Povezani članciDonacija automatske merne stanice Opštini Negotin

Potpisan ugovor o donaciji automatske merne stanice Opštini Negotin 

Elixir Group donirala je automatsku mernu stanicu za praćenje kvaliteta vazduha opštini Negotin. Projekat uspostavljanja monitoringa kvaliteta vazduha na području Opštine Negotin pokrenut je kao odgovor na inicijativu građana Negotina sa ciljem kontinuiranog praćenja kvaliteta vazduha u ovom gradu i preduzimanja mera na poboljšanju.