Elixir Zorka: Radovi na unapređenju sistema upravljanja bezbednošću i planovi za budućnost

Inženjerski tim Elixir Zorke prezentovao je plan unapređenja sistema upravljanja bezbednošću i nadzora fabrike generalnoj direktorki Elixir Grupe Zorici Popović i direktoru Elixir Zorke Stefanu Komazecu.

Unapređenje bezbednosno-tehničkih mera

U razgovoru sa inženjerima konstatovano je da je Elixir Zorka sprovela opsežnu analizu svojih bezbednosnih sistema i kreirala plan unapređenja sistema bezbednosti i nadzora. Prezentovane su do sada sprovedene mere, kao i dinamika implementacije dodatnih bezbednosno-tehničkih mera.

Svesni smo povećane odgovornosti koju nosimo kao hemijsko postrojenje locirano u neposrednoj blizini urbanog područja i zbog toga pridajemo veliki značaj ne samo kontinuiranom podizanju naših bezbednosnih standarda, već i razvijanju otvorenog dijaloga sa građanima.

Stefan Komazec, direktor Elixir Zorke

Transparentnost u radu

Paralelno sa tehničkim unapređenjima, radimo na reviziji i izradi novog Izveštaja o bezbednosti, koji će biti javno prezentovan.

Ovaj važan dokument će biti javno prezentovan, u skladu sa zakonima i našim principima transparentnosti, kako bi lokalna zajednica bila u potpunosti informisana o našim procedurama i merama bezbednosti.

zaključio je Stefan Komazec, direktor Elixir Zorke

On je zaključio da pored tehničkih i proceduralnih unapređenja, Elixir Zorka i Elixir Grupa nastoje da kontinuirano rade na izgradnji i održavanju poverenja među svim zainteresovanim stranama. 

Povezani članciElixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.