Elixir Zorka postala generalni sponzor rukometnog kluba Metaloplastika Šabac

U novu sezonu Metaloplastika ulazi sa novim imenom – Metaloplastika Elixir, a omladinci kluba predstavili su nove dresove prilikom potpisivanja ugovora o sponzorstvu između RK Metaloplastika Šabac i Elixir Zorke. ​Svečanosti koja je tim povodom priređena u upravnoj zgradi Elixir Group u Šapcu prisustvovali su predstavnici našeg poslovnog sistema, Rukometnog kluba Metaloplastika, kao i predstavnici grada Šapca.

Šampioni igraju dok ne pobede.

Zajednički imenitelj ove saradnje je poruka Šampioni igraju dok ne pobede koja najbolje opisuje  naš odnos prema svakom poslu i svakom novom izazovu i prilici. Za sve one koji nisu u toku sa sportskim dešavanjima, Rukometni klub Metaloplastika osvojio je pehar Kupa Srbije u aprilu, a mi se nadamo da će uz našu podršku još dugi niz godina biti na vrhu tabele!

Metaloplastika i Zorka su simboli grada Šapca.

Generalno sponzorstvo označava nastavak dugogodišnje saradnje, partnerstva i prijateljstva koje smo zasnovali na poverenju i vrednostima koje delimo. Događaj koji je održan juče za nas predstavlja još jedan korak ka novim pobedama.

Pouzdan smo partner lokalnoj zajednici u Šapcu. Učestvujemo u raznim projektima, bilo da su vezane za školske, zdravstvene ustanove ili sportske klubove. Izuzetno mi je drago da dolazi do proširenja, produbljenja naše dugogodišnje saradnje i smatram da je ona potpuno prirodna, jer i Zorka i Metaloplastika su simboli Šapca. Generacije Šapčana i Šapčanki čiji su roditelji, komšije, prijatelji radili u Zorki, stasavale su uz Metaloplastiku i njene uspehe. D​anas nas spajaju šampionske ambicije koje imamo, a nadamo se da će ova saradnja omogućiti Metaloplastici da ih ostvari.

Stefan Komazec, direktor Elixir Zorke
Stefan Komazec, direktor Elixir Zorke

Komazec je u svom obraćanju istakao značaj naše podrške ne samo klubu, već svim žiteljima Šapca i okoline. Od 1700 zaposlenih u Elixir Grupi, čak 600 zaposlenih je u Šapcu, sarađujemo sa mnogim firmama i preduzetnicima u Mačvanskom okrugu i na taj način direktno i indirektno povezujemo hiljade ljudi sa Elixir Zorkom.

Saradnja zasnovana na dugogodišnjem poverenju.

Darko Vuković, finansijski direktor Grupe, član je Upravnog odbora Metaloplastike više od godinu dana i ta uloga je za njega velika privilegija.

Darko Vuković, finansijski direktor Elixir Group i Stefan Komazec, direktor Elixir Zorke

Momci koji treniraju u Metaloplastici okupljeni su​ oko zajedničkog cilja. Osvajanje Kupa u aprilu, kao i titula u mlađim kategorijama, su samo jedan od vrhova koji će oni osvojiti u narednom periodu. „Šampioni igraju dok ne pobede“ to je geslo ove naše saradnje i siguran sam da će u narednom periodu, uz našu podršku ostvariti mnogo više. Elixir Grupa podržava rad, znanje, profesionalnost i upravo zato smo odlučili da podržimo Metaloplastiku u narednoj sezoni. Ja ću nastaviti da bodrim ekipu i kao član Upravnog odbora, ali i sa tribina.

Darko Vuković, finansijski direktor Elixir Group

Dobrodošli u veliku Elixir porodicu.

Branislav Đurković, predsednik Upravnog odbora RK Metaloplastika, izrazio je veliko poštovanje i zahvalnost predsedniku poslovnog sistema Stanku Popoviću i svim članovima naše Elixir porodice, što smo u RK Metaloplastika prepoznali jedan ozbiljan sportski kolektiv i pouzdanog, iskrenog, sportskog prijatelja.

Ovo je veliki dan za naš klub jer dobijamo moćnog saveznika na putu sa mnogo šampionskih izazova. Rukometni klub Metaloplastika je jedan od naših najznačajnijih brendova u istoriji rukometa. Generacije igrača su prolazile kroz naš Klub ostavljajući dubok trag u sportskoj istoriji Šapca, Srbije, Evrope. Šabačka Škola rukometa je autentična, jedinstvena. Mnogi su pokušavali da je primene u svojim sredinama, ali nisu uspeli. Ne postoji nikakva tajna, postoji samo ljubav prema sportu, gradu i pre svega ljubav prema čoveku. Ovo je izuzetno važan događaj za klub koji nije zabeležen u skorijoj istoriji i siguran sam da će doprineti dodatnoj afirmaciji rukometa među mlađom populacijom.

Branislav Đurković, predsednik Upravnog odbora RK Metaloplastika
Predstavljen novi dres Metaloplastika Elixir

Zajedno u novu sezonu.

Slaviša Stojinović, direktor RK ​Metaloplatika, je u svom obraćanju istakao u ime celog kluba da je veliko zadovoljstvo što je jedna tako velika, svetska kompanija prepoznala značaj i pružiće podršku klubu u narednoj sezoni.

Potpisivanje ugovora o sponzorstvu

Siguran sam da će sve selekcije na pravi način predstavljati i grad, i klub, i Elixir. I siguran sam da ćemo zajedno ostvariti snove svih Šapčana koji vole klub i koji vole Metaloplastiku.

Slaviša Stojinović, direktor RK Metaloplastika

U ime grada Šapca, koji je prepoznat i kao grad sporta, obratio se i gradonačelnik dr Aleksandar Pajić koji je istakao da je ovo veliki dan za Šabac.

Ovo je dan kada se ujedinjuju dve velike snage koje će moći da promene mnogo toga, ne samo u sportu, i da će uvek imati podršku grada. I jednom i drugom brendu želim da zajedničkim snagama uz podršku grada napravimo taj jedan korak koji nam nedostaje a to je šampionska titula seniorske ekipe. Na istom smo zadatku, želim nam puno sreće i čestitam još jednom na sjajnom partnerstvu. 

dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik grada Šapca
Dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca

Kako bismo sačuvali sećanje na ovaj dan, gosti su podelili svoje utiske rukom ispisanim porukama na plakatu koji će imati posebno mesto u našoj upravnoj zgradi u Šapcu. 

Šampioni, srećno u novoj sezoni.

Ove godine proslavili smo 32 godine uspešnog poslovanja i pouzdanog partnerstva sa zajednicama u kojima stvaramo. Partnerstva smo do sada uvek gradili na temelju vrednosti koje nas povezuju, i tako i nastavljamo. Jedna od trajnih vrednosti Šapca je klub koji je postao sinonim za naš grad, svojim uspesima dopisujući neke od najlepših redova istorije grada.

Povezani članci

Elixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.


Elixir Zorka demantuje prekoračenje vrednosti hlorovodonika na svom emiteru i podržava formiranje radne grupe za rešavanje ovog pitanja

Demantujemo neistinite navode da je Elixir Zorka odgovorna za navodno prekoračenje vrednosti hlorovodonika (HCl) u vazduhu u Šapcu, u periodu od 19. do 25. marta 2024. godine, koje je objavilo udruženje građana Mame Šapca i snažno podržavamo inicijativu za osnivanje radne grupe koja će transparentno utvrditi da li postoje navedena prekoračenja i šta je njihov uzrok.