Elixir Zorka nastavlja podršku RK Metaloplastika Elixir

MP ŠABAC ELIXIR ZORKA

Direktor Elixir Zorke Stefan Komazec ugostio je igrače i upravu rukometnog kluba Metaloplastika Elixir povodom nastavka saradnje i podrške radu kluba i u sezoni 2024/2025.

On je istakao da će se saradnja sa klubom nastaviti i sledeće godine i izrazio nadu da će klub nastaviti da ostvaruje dobre rezultate, kao u prethodnoj sezoni, koja je bila jedna od najuspešnijih za timove svih generacija.

Metaloplastika je naš najvažniji partner u lokalnoj zajednici i izuzetno smo ponosni na tu saradnju. Pričamo o izuzetno velikom uspehu seniorske selekcije, ali ono što je još važnije su uspesi mlađih selekcija. Tri mlađe selekcije su osvojile medalje na državnim prvenstvima. Za nas je najznačajnije to što se veliki broj dece bavi sportom i mi tu vidimo svoju ulogu, pružajući klubu podršku i na taj način smo aktivan član lokalne zajednice.

Stefan Komazec, direktor Elixir Zorke
MP ŠABAC ELIXIR ZORKA

Istorijski uspesi u prethodnoj sezoni

U prethodnoj sezoni RK Metaloplastika Elixir postigla je izuzetne rezultate na domaćem prvenstvu. U Super rukometnoj ligi prvi tim osvojio je titulu vicešampiona, vicešampionsku titulu i srebrne medalje doneli su i dečaci rođeni 2007. godine, a zlato i titulu šampiona države odbranili su dečaci rođeni 2011. godine.

MP ŠABAC ELIXIR ZORKA

Velika je čast što treći put nastavljamo saradnju i u novu sezonu ulazimo zajedno. Prethodne dve godine pod imenom RK Metaloplastika Elixir sportski rezultati su sve bolji i zapaženiji, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni. Seniorka ekipa je vicešampion države, generacija do 14 godina osvojila je bronzanu medalju, a tim do 16 godina srebrnu, nepobedivi smo na domaćem terenu. Imamo najveći broj gledalaca na tribinama, najbolju publiku, bez obzira da li igramo u gostima ili kod kuće. U idealnoj postavi su čak tri naša igrača, imamo najboljeg igrača prvenstva i najboljeg golmana, našeg kapitena Darka Arsića, Milana Jovanovića i Mateju Dodića.

Branislav Đurković, predsednik RK Metaloplastika Elixir

Osim pehara vicešampiona Srbije, mnogi igrači kluba nagrađeni su i pojedinačnim priznanjima. Najbolji igrač Super lige za ovu sezonu je Darko Arsić, dok je Mateja Dodić proglašen zvezdom u usponu. U idealnom timu Super lige mesto su našli Darko Arsić, Milan Jovanović i Mateja Dodić.  Vuk Stojinović, proglašen je MVP prvenstva u selekciji do 12 godina, Viktor Obrenović, proglašen je najboljim pivotme​nom, a Strahinja Stanojlović, najboljim desnim krilom državnog prvenstva.​

Cela sezona je bila veoma uspešna za klub. Lepo je biti deo kluba Metaloplastika Elixir. Imamo lepu priču sa mlađim kategorijama koji su nada našeg rukometa. Ostaje žal za titulom šampiona države prvog tima koja nam je izmakla u ovoj sezoni, ali imamo vremena da je vratimo u Šabac.

Darko Arsić, golman i kapiten prvog tima

Elixir Zorka je generalni sponzor kluba Metaloplastika Elixir od 2022. godine i izuzetno smo ponosni na sve uspehe koje je klub ostvario u prethodne dve sezone.  I u narednoj sezoni ostajemo oslonac klubu i podstrek igračima na terenu, jer Šampioni igraju dok ne pobede.

MP ŠABAC ELIXIR ZORKA
MP ŠABAC ELIXIR ZORKA
MP ŠABAC ELIXIR ZORKA
MP ŠABAC ELIXIR ZORKA
MP ŠABAC ELIXIR ZORKA

Povezani članci


Elixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.


Elixir Zorka demantuje prekoračenje vrednosti hlorovodonika na svom emiteru i podržava formiranje radne grupe za rešavanje ovog pitanja

Demantujemo neistinite navode da je Elixir Zorka odgovorna za navodno prekoračenje vrednosti hlorovodonika (HCl) u vazduhu u Šapcu, u periodu od 19. do 25. marta 2024. godine, koje je objavilo udruženje građana Mame Šapca i snažno podržavamo inicijativu za osnivanje radne grupe koja će transparentno utvrditi da li postoje navedena prekoračenja i šta je njihov uzrok.