Elixir Zorka nagrađena Priznanjem PKS za poseban doprinos razvoju privrede regiona za 2022.

PKS Valjevo dodela priznanja i nagrada za 2022. godinu

Elixir Zorka, članica poslovnog sistema Elixir Group, dobitnica je nagrade Privredne komore Srbije za privredna društva za poseban doprinos razvoju privrede regiona u 2022. godini!

Na 5. sednici Parlamenta Regionalne privredne komore Кolubarskog i Mačvanskog upravnog okruga održanoj u Valjevu, Vesna Kudić, direktorka Regionalne privredne komore, ovo priznanje uručila je našem kolegi Ivanu Saviću, direktoru kontrole kvaliteta Elixir Zorke. 

Nagrada PKS Elixir Zorka za doprinos razvoju privrede regiona

Ovo priznanje nas obavezuje da budemo još bolji i odgovorniji i da zajedno sa ostalim članicama Elixir Group doprinosimo, pre svega, razvoju privrede Srbije, a zatim i regiona.  Nastavićemo da kvalitetom naših proizvoda budemo sve konkurentniji na svetskom trzištu.

kazao je Ivan Savić, direktor kontrole kvaliteta Elixir Zorka

Elixir Zorka neguje dugu tradicije hemijske industrije, koja u Šapcu postoji od pre Drugog svetskog rata.

Danas Elixir Zorka ima više od 500 radnika, radi po svetskim standardima i ispunjava sve uslove za plasman svojih proizvoda na sve zahtevnijem svetskom tržištu u preko 85 zemalja sveta, uključujući sve članice Evropske unije.  Izvoz više od 70% proizvodnje i najsavremenija oprema za kontrolu kvaliteta sa preko 100 parametara kvaliteta sirovina i gotovog proizvoda, koji se kontorlišu svakodnevno, samo su neki od kvaliteta zbog kojih je Elixir Zorka prepoznata i nagrađena priznanjem Privredne komore Srbije.

Ovakvim rezultatima, koji nas godinama svrstvavaju u vodeće kompanije u Srbiji, doprineo je posvećen rad svih članova našeg tima, predvođenih Stefanom Komazecom, direktorom Elixir Zorke. Ovom prilikom svim našim kolegama upućujemo česitke i zahvaljujemo na posvećenosti ostvarenju naših kompanijskih ciljeva i prioriteta.  

Direktorka Regionalne PK na sednici je predstavila i pokrenute i realizovane inicijative na lokalnom nivou, na području Grada Valjeva i Grada Šapca, koje se odnose na infrastrukturne projekte koji treba da doprinesu boljim uslovima poslovanja u lokalnim sredinama, kao i povoljnijim preduslovima za privlačenje novih investicija i zapošljavanje.

Na sednici su uručene jubilarne nagrade, nagrade za kontinuitet u posovanju, kao i nagrada za poslovnog lidera.

Sve članice poslovnog sistema Elixir Group posvećeno rade na ostvarenju poslovne vizije – da stvaramo nasleđe kroz održivi razvoj, na dobrobit zajednice i uspeh svakog pojedinca. Uz aktivan i odgovoran odnos prema zajednicama u kojima poslujemo, ostajemo siguran partner privredi i okruženju.

Povezani članci

Elixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.


Elixir Zorka demantuje prekoračenje vrednosti hlorovodonika na svom emiteru i podržava formiranje radne grupe za rešavanje ovog pitanja

Demantujemo neistinite navode da je Elixir Zorka odgovorna za navodno prekoračenje vrednosti hlorovodonika (HCl) u vazduhu u Šapcu, u periodu od 19. do 25. marta 2024. godine, koje je objavilo udruženje građana Mame Šapca i snažno podržavamo inicijativu za osnivanje radne grupe koja će transparentno utvrditi da li postoje navedena prekoračenja i šta je njihov uzrok.