Elixir Zorka tradicionalno učestvuje na manifestacijama u regionu

Elixir Zorka na Sajmu šljiva u Osečini

Elixir Zorka – mineralna đubriva učestvovala je na jubilarnom „Sajmu šljiva“ koji se održao poslednjeg vikenda avgusta u prepoznatljivom voćarskom kraju – Osečini. Ova manifestacija ima međunarodni karakter i okupila je veliki broj proizvođača šljive i drugih voćarskih vrsta, prerađivača i stručnjaka.

Tražnja za Elixir Zorka – mineralnim đubrivima na ovom sajmu, raste iz godine u godinu. Voćari su se posebno zainteresovali za formulaciju iz SIMPLEX linije proizvoda NPK 6:12:24 + 6% S, koja sadrži veći procenat kalijuma. Naime, ovaj makroelement voćarske vrste zahtevaju u većoj količini od ostalih dostupnih elemenata. Viši procenat kalijuma sadrži NutriVeg obogaćen mikroelementima, koji je već dobro poznata formulacija voćarima iz Kolubarskog okruga.

NPK 7:20:30 + 3 S je formulacija Elixir Zorke iz STANDARD proizvodne linije koja je interesovala proizvođače šljive,kupine i maline. Regionalni menadžeri prodaje Elixir Agrar-a Slavko Lovčević i Nikola Timotić su za voćnjake koji su slabo obezbeđeni fosforom, preporučivali SSP 18% K2O + 8% Ca + 12% S, kao i NP 10:20 i NP 16:20 obogaćene mikroelementima.

Elixir Zorka na savetovanju povrtara u Hrvatskoj

Savetovanje povrtara Hrvatske održano je po drugi put u Svetom Martinu na Muri. Preko 150 učesnika, kako povrtara tako i predavača uveličali su ovu manifestaciju i otvorili bitne teme za razvoj ove grane poljoprivrede u Hrvatskoj.

U dobrom delu predavanja govorilo se o značaju ishrane povrća gde se istako kvalitet hraniva.

Elixir Zorka ističe se visokom vodorastvoljivošću svih aktivnih materija čineći hranivo brzo dostupno zemljištu. Osim osnovnih elemenata u sastavu sadrži i sekundarne kao i mikoelemente. Magnezijum kao bitan element hlorofila osim na fotosintezu bitan je i za kvalitet naročito lisnatog povrća. Hranjivi elemenat Bor (B) sem što pospešuje oprašivanje i oplodnju utiče na sadržaj ugljenih hidrata čime se dobija ukusnije povrće za konzumaciju.

U svojoj paleti proizvoda Elixir Zorka sadrži formulacije NutriVeg (NPK 10-10-20+MgO+Zn + S+B) NPK 7-20-30, PK 20-30, NPK 6-12-24 itd. koje predstavljaju samo mali deo formulacija koje se najčešće koriste i koje su proizvođači vrlo brzo prepoznali.

Osim navedenih proizvoda veliko interesovanje pojavilo se i za SuperStart mikrogranulisano đubrivo koje ide zajedno sa setvom u redove radi boljeg ukorenjavanja i bržeg početnog porasta.

Novina u Elixir Zorka kompaniji jeste i proizvod “pH Plus” oplemenjivač zemljišta na bazi kalcijuma (Ca) i magnezijuma (Mg) koji služi za podizanje pH vrednosti na kiselim zemljištima.

Elixir Zorka , Farm Show u Osijeku

„Elixir Zorka – mineralna đubriva” učestvovala je na sajmu „Farm Show“ u Osijeku koji se održao poslednjeg vikenda avgusta na sportsko – zračnoj luki Čepin.

Farm Show je po drugi put otvorio svoje kapije u organizaciji „Udruženja prodavača poljoprivredne mehanizacije“ pod rukovodstvom firme „Agronom” iz Požege koja je ujedno i distributer mineralnih đubriva Elixir Zorka. Na štandu Elixir Zorka, posetioci sajma su mogli da se upoznaju sa novim formulacijama fabrike u Šapcu.

Oblast Slavonije poznata je po poljoprivrednoj proizvodnji, u najvećoj meri po ratarstvu i voćarstvu. Shodno tome, tamošnji paori najviše koriste formulacije Elixir Zorke poput NPK 7:20:30 + 3% S , NPK 6:12:24 + 6% S, AmoSulfan, PK 20:30 + 6% Ca , NutriMAP dok neki ostaju verni tradicionalnoj 15-ici (NPK 15:15:15 +11% S). Od novih formulacija, one sa naglašenim fosforom NP 16:20 i NP 10:20, obogaćene mikroelementima, najviše su zanimale ratare.

Novo mikrogranulisano đubrivo SuperStart posebno je izazivalo znatiželju kod poljoprivrednika. Oni koji su upoznati sa načinom primene SuperStart-a i sa ovogodišnjim rezultatima, rezervisali su količine za suncokret, kukuruz, soju, šećernu repu. Uprkos visokim temperaturama zabeležena je velika posećenost. Elixir Zorka se potrudila i da posetu učini zabavnom.

Naime, organizovala je nagradu igru –ubacivanje lopte u koš – gde su spretni učesnici osvajali i lepe nagrade. Igra je bila zanimljiva i starijim i mlađim generacijama.

Povezani članciNastavak saradnje EZ - Metaloplastika Elixir

Elixir Zorka sponzor Metaloplastike i u ovoj sezoni – nastavak uspešne saradnje

U okviru obeležavanja 85 godina od osnivanja HI Zorka Šabac, Elixir Zorka obnovila je ugovor o sponzorstvu sa RK Metaloplastika Elixir. Stefan Komazec, direktor Elixir Zorke i Branislav Đurković, predsednik RK Metaloplastika Elixir, potpisali su ugovor o nastavku saradnje prilikom posete predstavnika i igrača kluba našoj fabrici.