Elixir Zorka na sajmovima u Evropi u 2018. godini

Prisustvo u regionu Centralne i Istočne Evrope, poslednjih godina je sve važnije za osvajanje globalnog tržišta. U 2018. godini prisustvovali smo na nekoliko velikih manifestacija i potvrdili da je Elixir Zorka prepoznatljiv brend u svetu mineralnih đubriva. U narednim godinama očekujemo širenje tržišta i jačanje saradnje sa distributerima na drugim kontinentima. Naš tim globalne i ino prodaje Elixir Agrara je sve jači, a proizvodni porfolio se iz godine u godinu usavršava novim formulacijama koje su obogaćene različitim mikro i makroelementima.

Elixir Zorka u Slovačkoj na danima polja ‘Celoslovenské dni pol’a’

Jedna od većih agrarnih manifestacija u Slovačkoj

Pod pokroviteljstvom Vlade Republike Slovačke, organizovani su dani polja ’Celoslovenské dni pol’a’ na jugozapadu Slovačke, tačnije u mestu Dvori na Žitavi. Ova manifestacija je okupila veliki broj izlagača a ujedno i posetilaca, među kojima je bilo farmera, kako ratara, tako i povrtara, voćara i vinogradara.

Elixir Zorka je zabeležila prvo učešće na ovoj manifestaciji i predstavila se sa svojim proizvodnim programom.

U Slovačkoj su plasirane tri formulacije Elixir Zorke, od kojih su dve namenski proizvedene za ovo tržište – NutriRaps i NutriMAP Terra. A tu je formulacija iz Basic programa NPK 8:15:15. Posetioci su pokazali i veliku zainteresovanost za formulacijom Super Start.

Dani polja ’Les Culturales’ u Francuskoj

Prvi put izlažemo u Francuskoj, a već smo izvozili nekoliko formulacija.

Elixir Zorka je ove godine prvi put zabeležila izlaganje na jednom od sajmova u Francuskoj. Tačnije, bila je izlagač na danima polja „Les Culturales“ u departmanu Žers, jugoistočne Francuske, organizovanih od strane instituta „Arvalis“ u periodu od 6. do 7. juna.

Elixir Zorka je počela sa izvozom formulacija i u ovom delu Zapadne Evrope. Najpre je krenula sa isporukom mikrogranulisanog đubriva Super Start. Na jugoistoku Francuske nalaze se velike površine pod kukuruzom i suncokretom, otuda i zainteresovanost za ovo đubrivo Elixir Zorke.

U okviru izlagačkog prostora predstavljene su i mnoge druge formulacije iz proizvodnog programa Elixir Zorke.

Elixir Bulgaria na sajmu AGRA u Plovdivu

Ovlašćeni distributeri Elixir Zorka mineralnih đubriva za tržište Bugarske, ’Elixir Bulgaria’ učestvovali su na 27. internacionalnom poljoprivrednom sajmu ’AGRA’ koji se održava u Plovdivu u Bugarskoj.

Sajam je okupio veliki broj izlagača iz 24 zemlje. Veliko interesovanje posetioca privukao je i izlagački prostor Elixir Bulgarie, gde je predstavljen proizvodni asortiman mineralnih đubriva proizvedenih u Šapcu. Veliku primenu na području Bugarske imaju formulacije AmoSulfan, NutriMAP, NPK 16:27:7, iz BASIC proizvodne linije zastupljene su četiri formulacije – NPK 6:12:24, NPK 6:24:12, NP 20:20, NP 16:20.  Dok je među proizvođačima suncokreta i kukuruza veliku tražnju imalo mikrogranulisano đubrivo Super Start.

Zorka je postala prepoznatljiv brend u Bugarskoj, proizvodi Elixir Zorke su pronašli mesto u tehnologiji đubrenja kod velikog broja poljoprivrednih proizvođača. ISti uspeh očekujemo i u drugim zemljama regiona.

Dejan Vidović, direktor regionalne prodaje | Elixir Agrar

Povezani članci

Obeležena uspešna saradnja sa novinarima i urednicima nacionalnih medija u kafiću „Zvuci srca”

Elixir Group organizovala je novogodišnji koktel za novinare i urednike nacionalnih medija u kafiću „Zvuci srca“ u Beogradu, koji vodi humanitarna organizacija „Dečje srce“, a u kome rade osobe sa smetnjama u razvoju. U neformalnom druženju direktorka Elixir Group Zorica Popović zahvalila se novinarima i urednicima beogradskih redakcija na tome što „dele priče Elixir Grupe“ i