Elixir Zorka donirala 10t đubriva NPK 5:15:15 Narodnim kuhinjama na KiM

HO Majka devet Jugovića KiM pomoć narodnim kuhinjama

Svake godine Elixir Zorka donira nekoliko desetina tona đubriva čime se obezbeđuje đubrenje nekoliko hektara poljoprivrednih useva i uzgoj različitih biljnih kultura na imanju kojim upravlja Eparhija raško-prizrenska na KiM. Ove godine humanitarnoj organizaciji  „Majka devet Jugovića“ isporučeno je 10t mineralnog đubriva formulacije NPK 5:15:15.​

Eparhija raško-prizrenska, preko svoje dobrotvorne organizacije „Majka devet Jugovića“, dugi niz godina obezbeđuje dnevni obrok najugroženijem srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji. U šest narodnih kuhinja priprema se obrok za preko 2.000 korisnika, a na imanju eparhije obrađuje se preko 50 hektara zemlje na kojoj se proizvodi voće, povrće i žitarice, kao i grana za koze, ovce i ostalu stoku.

Našim partnerima želimo što veći prinos kako bi svojim radom pružili pomoć što većem broju ljudi!

Velika obradiva površina o kojoj naša organizacija brine zahteva adekvatnu negu i pažnju kako bi uzgajanje kultura koje praktikujemo bilo uspešno i plodonosno. Briga o zemljištu je posebno važna da bi se stvorili pravi uslovi za takvu vrstu posla. U tome su nam puno puta pomogli naši dobročinitelji, kompanija Elixir Zorka, na čemu ne možemo dovoljno da se zahvalimo. Vašim đubrivom pomažete da naši poljoprivredni usevi budu bogati. Želimo vam puno uspeha u daljem poslovanju i svako dobro. Jako nam znači svaka vrsta pomoći i podrške te je naše skromno​ hvala od srca i gromoglasno

ističu iz Humanitarne organizacije „Majka devet Jugovića”.
HO Majka devet Jugovića KiM pomoć narodnim kuhinjama

Elixir je posvećen društveno odgovornom poslovanju i kroz brojne donacije podržava zdravstvene, obrazovne, kulturne, ekološke i ostale projekte od značaja za zajednicu.  Posebnu pažnju posvećuje organizacijama poput HO Majka devet Jugovića koje za cilj imaju rešavanja egzistencijalnih problema velikog broja ljudi.

Na sajtu organizacije HO Majka devet Jugovića naši partneri uputili su poruku zahvalnosti Elixir Zorki za višegodišnju pomoć i podršku u radu: Велика помоћ Еликсир Зорке у донацији ђубрива за потребе пољопривредног рада Народних кухиња на КиМ – МДЈ (narodnekuhinjekim.com)

Povezani članciElixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.