Elixir Zlatni sponzor Međunarodnog akademskog kursa 2022 u Nišu

Udruženje studenata tehnike BEST organizovalo je u Nišu Letnji Međunarodni akademski kurs za studente iz celog sveta. Elixir Group podržao je mlade kao zlatni sponzor događaja na kom se govorilo o cirkularnoj ekonomiji i održivim tehnologijama pod nazivom ,,Why be sus when you can be sustainable?”.

BEST tačka susreta mnogih kultura.

Studenti Univerziteta u Nišu ugostili su studente Beogradskog univerziteta i učenike iz Turske, Grčke, Italije, Španije, Portugala, Belgije i Poljske. Organizatori prenose lepe utiske i istuču da su pored razmene znanja naučili mnogo jedni o drugima, kao i kulturama iz kojih dolaze.

Održiva rešenja su nit koja nas spaja.

Na Elektronskom fakultetu u Nišu održano je niz predavanja i radionica na temu održivih rešenja, a studenti su podelili svoja iskustva na temu energije i načinu na koji ona nastaje u krajevima iz kojih dolaze.

Elixir kao primer kompanije koja primenjuje koncept cirkualarne ekonomije i održivih rešenja.

Koncepti koje primenjuje Elixir poslužili su kao primeri dobre prakse primene koncepta cirkularne ekonomije u poslovanju. Studenti Univerziteta u Nišu i Beogradu ističu da su ponosni što se svetska praksa primenjuje i kod nas i što kompanija kao što je Elixir ne zaostaje u praćenju trendova na polju održivosti.

Lokalna BEST grupa u Nišu aktivna je na velikom broju projekata.

BEST Niš trenutno broji više od 60 članova i organizuje veliki broj lokalnih događaja sa ciljem unapređenja znanja i veština, razvoja multikulturalnosti i stavova o budućnosti evropske zajednice.

Povezani članci

Elixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.


Elixir Zorka demantuje prekoračenje vrednosti hlorovodonika na svom emiteru i podržava formiranje radne grupe za rešavanje ovog pitanja

Demantujemo neistinite navode da je Elixir Zorka odgovorna za navodno prekoračenje vrednosti hlorovodonika (HCl) u vazduhu u Šapcu, u periodu od 19. do 25. marta 2024. godine, koje je objavilo udruženje građana Mame Šapca i snažno podržavamo inicijativu za osnivanje radne grupe koja će transparentno utvrditi da li postoje navedena prekoračenja i šta je njihov uzrok.