Elixir Prahovo nagrađeno Plaketom za doprinos i unapređenje Borskog upravnog okruga

Na svečanosti koju je priredio Borski upravni okrug, načelnik okruga Vladimir Stanković, uručio je Plaketu za doprinos i unapređenje privrednog ambijenta Branku Markoviću, zameniku direktora za korporativne poslove Elixir Prahova.

Priznanje koje smo dobili daje novi podstrek za dalje unapređenje privrednog ambijenta, zapošljavanje novih radnika i širenje investicija.

Branko Marković, zamenik direktora društva za korporativne poslove Elixir Prahovo

Elixir Prahovo jedan od tri najznačajnija privredna subjekta u Srbiji za 2021.

Na sednici Saveta Borskog​ upravnog okruga doneta je odluka da se kompanije Elixir Prahovo, Serbia Zijin Copper i Hidroelektrana Đerdap nagrade Plaketama kao najznačajniji privredni subjekti u 2021. Savet je, nakon analize stanja privrede i ekonomije na teritoriji Borskog okruga zaključio da su ovi privredni subjekti najviše doprineli ekonomskom razvoju ovog dela Srbije i da svojom delatnošću doprinose razvoju cele zemlje.

Elixir Prahovo je firma koja je u prethodnom period uspela da zaposli više od 300 ljudi sa teritorije opštine Negotin i postane veliki dobrotvor.

Vladimir Stanković, načelnik Borskog upravnog odbora.
Branko Marković na svečanosti Borskog upravnog okruga

Saradnja sa Vladom Republike Srbije na projektu izgradnje prvog industrijskohemijskog parka u Srbiji.

Od inicijalnih 220 radnika koliko je bilo 2012. godine, Elixir Prahovo danas zapošljava 1000 radnika sa tendencijom rasta zbog izgradnje industrijsko-hemijskog parka koji se radi u saradnji sa Vladom Republike Srbije. Vlada je ovaj projekat proglasila strateški važnim za Borski upravni odbor i Republiku Srbiju. Završen je plan detaljne regulacije Luke Prahovo sa značajnim povećanjem kapaciteta. Glavni zadatak kompanije je da zajedno sa lokalnom samoupravom Negotin stvori bolje uslove za rad i životno okruženje svih stanovnika lokalne zajednice, uz društvenu odgovornost i ulaganje u kulturu, sport, zdravstvo, prosvetu i infrastrukturu.

Svečanom prijemu i uručenju nagrada, pored predstavnika nagrađenih kompanija, prisustvovali su Aleksandar Milić, gradonačelnik Bora, Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo, Dragan Popović, predsednik opštine Majdanpek i Bogdan Gugić, potpredsednik opštine Negotin.

Povezani članci

Elixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.


Elixir Zorka demantuje prekoračenje vrednosti hlorovodonika na svom emiteru i podržava formiranje radne grupe za rešavanje ovog pitanja

Demantujemo neistinite navode da je Elixir Zorka odgovorna za navodno prekoračenje vrednosti hlorovodonika (HCl) u vazduhu u Šapcu, u periodu od 19. do 25. marta 2024. godine, koje je objavilo udruženje građana Mame Šapca i snažno podržavamo inicijativu za osnivanje radne grupe koja će transparentno utvrditi da li postoje navedena prekoračenja i šta je njihov uzrok.