Elixir Prahovo doniralo opremu za praktičnu nastavu Tehničkoj školi u Negotinu

U želji da unapredi praktičan rad i doprinese lakšem savladavanju gradiva, Elixir Prahovo obezbedilo je opremu i aparate za učenike na smeru bravar-zavarivač u Tehničkoj školi u Negotinu. Aparat za zavarivanje, brusilicu i zaštitnu masku za školsku radionicu direktoru Tehničke škole u Negotinu uručili su naše kolege Branko Marković, Zoran Dimitrijević i Nevena Rajković. 

Uručili smo školi opremu koju će koristiti učenici koji se školuju na smeru bravar-zavarivač koji je potreban nama u Prahovu i koji je upisan po sistemu dualnog obrazovanja. Pored đaka na ovom smeru, našoj fabrici su potrebni radnici koji se školuju na smeru elektromonter mreža i postrojenja. Naredne školske godine školu ćemo opremiti informatičkim kabinetom. Investicija je vredna milion dinara i ovim ulaganjem stvaramo učenicima dobre uslove za rad i učenje.

Branko Marković, zamenik direktora društva za korporativne poslove Elixir Prahovo
Branko Marković i Zoran Dimitrijević uručili donaciju Tehničkoj školi u Negotinu

Negujemo dugogodišnju saradnju sa Tehničkom školom.

Donacija je nastavak dugogodišnje saradnje sa Tehničkom školom, a prošle godine upisani su prvi učenici po dualnom modelu obrazovanja. Oni će od septembra svoje prvo radno iskustvo sticati u našim fabričkim pogonima u Prahovu.

Elixir Prahovo je još jednom pokazalo da prepoznaje važnost ulaganja u razvoj i usavršavanje novih obrazovnih kadrova u oblasti u kojoj posluje i ovaj pozitivan trend nastaviće i u budućnosti.

Nevena Rajković, HR biznis partner Elixir Prahovo

Naš cilj su bolji uslovi obrzavanja za mlade.

Želimo da unapredimo praktičan rad, doprinesemo lakšem savladavanju gradiva i stručno osposobimo mlade ljude koje očekuje zaposlenje odmah po završetku školovanja. 

U Tehničkoj školi u Negotinu, drugu godinu za redom, upisaće se 11 budućih elektromontera mreže postrojenja i 13 bravara-zavarivača po modelu dualnog obrazovanja koji će stručno usavršavanje kroz program prakse uz mentore raditi u Elixir Prahovu.

Tehnička škola je uvek imala dobru saradnju sa IHP, a sada je ona još uspešnija. Za decu je najvažnija praksa i praktično znanje koje će imati priliku da steknu u procesu dualnog obrazovanja koje realizujemo sa Elixir Prahovom.

Slobodan Dinulović, direktor Tehničke škole u Negotinu
Donirali smo aparat za zavarivanje, brusilicu i zaštitnu masku za školsku radionicu

Povezani članciElixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.