Elixir podržao opremanje trim staze u dvorištu Srednje poljoprivredne škole u Šapcu

U skladu sa našim obećanjem da podržavamo lokalnu zajednicu u održivom razvoju, doprinosimo ravnomernom regionalnom razvoju i motivišemo druge da daju svoj doprinos, odgovorni prema okruženju u kom stvaramo naša članica Elixir Zorka je preko Elixir Fondacije učestvovala u akciji opremanja trim staze u Srednjoj poljoprivrednoj školi sa Domom učenika u Šapcu. 

Srednja poljoprivredna škola sa domom učenika u Šapcu jedna od najuzornijih obrazovnih institucija u Šapcu.

​Ova škola dobitnik je Svetosavske nagrade Republike Srbije za 2017. godinu i predstavlja uzornu obrazovnu ustanovu u kojoj se školuje oko 550 učenika. Učesnici su brojnih međunarodnih projekata, zahvaljujući kojima je poslednjih godina obnovljena mehanizacija, uređeni kabineti, a, sa ciljem stvaranja još boljih uslova za školovanje dece i novih atraktivnih sadržaja, napravili su mini ZOO vrt i školu jahanja za decu svih uzrasta i odrasle.

Veliki uspeh učenika poljoprivredne škole na Agroolimijadi u Portugaliji.

Škola obrađuje oko 120 hektara zemlje, ima uzgoj svinja, a treći je snabdevač mlekom Šabačke mlekare u ovom kraju. Osim toga, učenici ove škole najbolji su na takmičenjima u hortikulturi i veterini, a kruna uspeha, kako kaže Predrag Savić, direktor škole je predstavljanje naše zemlje na Agroolimpijadi u Portugaliji 2019. godine, kada su, u konkurenciji predstavnika 24 zemlje, zauzeli drugo mesto. Škola ima i dugu tradiciju, prva zgrada sagrađena je davne 1904.godine, a tada su se u njoj školovala deca imućnih seljaka.

Elixir podržao opremanje trim staze.

Prošle godine je u ovoj školi izgrađen i novi deo Doma učenika, sa kapacitetom od 100 mesta, a kako učenici nemaju salu za fizičko, Projektni tim pokrenuo je inicijativu za uređenje trim staze na otvorenom. Škola je u ovaj posao uložila oko 2 miliona dinara, a pozivu da opredele sredstva za nabavku sprava za vežbanje odazvalo se nekoliko šabačkih firmi. ​

Naša kompanija je podržala ovu akciju na temelju podrške lokalno zajednici, obrazovanju, mladima i njihovom zdravom životu. Trim staza, u dužini od 400 metara, je završena, sprave postavljene, a, osim učenika škole, mogu ih koristiti i svi posetioci zainteresovani za rekreaciju. Školu su, na poziv uprave, posetili predstavnici donatora, koji su se uverili u veliku posvećenost zaposlenih da kreiraju stimulativno okruženje za rad i razvoj dece. 

U ime naše kompanije gosti škole bili su Margareta Musić, direktorka Elixir Fondacije, Luka Rajaković, direktora finansija i računovodstva Elixir Zorke i zamenik direktora ove članice Milan Stošić.

Tim Elixira u poseti Srednjoj poljoprivrednoj školi u Šapcu

Podržali smo i izgradnju letnje učionice u osnovnoj školi Stojan Novaković.

U okviru akcije podrške školama u toku je izgradnja letnje učionice u OŠ “Stojan Novaković“ na Letnjikovcu, koja je donacija naše firme.

Na ovaj način ostvarujemo svoju viziju da stvaramo nasleđe kroz održivi razvoj, na dobrobit zajednice i uspeh svakog pojedinca.

Povezani članci


Memorandum o razumevanju

Elixir Fondacija i MZ Prahovo potpisale Memorandum o razumevanju – najavljen nastavak podrške

Memorandum predviđa podršku Elixir Fondacije održivom razvoju i projektima koji unapređuju uslove života meštana Prahova, kao i projektima koji doprinose aktivnom životu dece i mladih, poboljšanju uslova obrazovanja i talentovanim učenicima, kulturi i očuvanju kulturnog nasleđa, zaštiti životne sredine, zdravstvenoj zaštititi i pomoći materijalno ugroženim porodicama, kao i radu lokalnih udruženja i klubova.