Elixir na CSR Forumu – Na putu ka održivosti

Elixir Group dobitnik je priznanja za partnerstvo i podršku doniranju hrane najugroženijima, doprinos borbi protiv siromaštva i ostvarenju ciljeva održivog razvoja u 2021. godini, koje dodeljuju Forum za odgovorno poslovanje i Koalicija za dobročinstvo, u okviru kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“.

Ovo je priznanje za svakog ko je doprineo uspehu akcije, koleginice i kolege u Šapcu, Prahovu, Novom Sadu i Beogradu, koji su potvrdili solidarnost i pripadnost zajednici. Vrednost akcije koju smo organizovali je mnogo veća od količine sakupljenje hrane, jer simbolički predstavlja izraz uverenja da na temelju solidarnosti i zajedničkih vrednosti možemo doprineti razvoju zajednice u kojoj stvaram.

Margareta Musić, upraviteljka Elixir Fondacije na dodeli priznanja u Beogradu

Inicijativa ,,Za napredak Negotinske krajine“ predstavljena na CSR Forumu.

Dodela priznanja organizovana je u okviru CSR FORUMA – Na putu ka održivosti vol. 2. na kom smo, na panelu posvećenom doprinosu lokalnom ekonomskom razvoju, predstavili Inicijativu „Za napredak Negotinske krajine“, koju realizujemo u saradnji sa Opštinom Negotin.

Naše donacije ovoj opštini čine 14% ukupnih donacija. Sve ovo su samo neki pokazatelji doprinosa našeg poslovnog sistema ukupnom ekonomskom razvoju ovog područja.

 Margareta Musić, upraviteljka Elixir Fondacije
Priznanje za doprinos kampanji ,,Spasimo hranu, spasimo humanost“

Veliki investiocioni projekti koji će promeniti život na Istoku Srbije.

Ona je najavila i novi investicioni ciklus vezan za razvoj IHPP, kao i ulaganja u lokalnu zajednicu, partnerstva sa obrazovnim ustanovama na polju realizacije programa dualnog obrazovanja, kao i izgradnju Elixir Garden-a, savremenog stambeno-poslovnog kompleksa po meri potreba ovdašnjih žitelja.

Elixir Group deo rešenja i dobih ideja.

Na panelu su predstavljeni i programi i inicijative Delta holding-a, kompanije PepsiCo i GIZ-a.

Na konferencije se govorilo i o unapređenju poslovnih praksi u Srbiji, nefinansijskom izveštavanju, unapređenju okvira za donacije hrane, zelenoj tranziciji i održivosti malih i srednjih preduzeća. Na konferenciji je predstavljeni Priručnik za nefinansijsko izveštavanje, rezultati kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“  i nalazi istraživanja „Bolji biznis za bolje društvo 2020/2021“.

Povezani članci