Elixir Group u Upravnom odboru Foruma za odgovorno poslovanje

Na prvom sastanku Foruma za odgovorno poslovanje u 2022. godini predstavljeni su novoizabrani članovi Upravnog odbora i Predsedništva koji će predvoditi Forum tokom naredne tri godine. U Upravnom odboru, izborom članica kompanije, je Margareta Musić, upraviteljka Elixir Fondacije i direktorka sektora korporativnih komunikacija Elixir Group.

Čast je biti među izabranim profesionalcima, deliti ideje i razmišljanja, kao i najbolje p​rakse. Elixir je već dve godine u članstvu Foruma za odgovorno poslovanje, jer na ovaj način, kroz razmenu iskustva i različite inicijative, jačamo svoje kapacitete na CSR polju.

Margareta Musić, upraviteljka Elixir Fondacije
Margareta Musić

Odgovornost i održivost – osnovni principi poslovanja Elixir Group.

Svet se dinamično razvija, pa se neprestano nalazi i u potrazi za najboljim rešenjima koja će doprineti održivom razvoju. U ovom važnom poduhvatu bitna je uloga svakog od nas, od pojedinca, preko kompanija do cele zajednice, društva u kom živimo. Održivost i odgovornost su principi kojima se rukovodimo u svakodnevnom poslovanju. U tom svetlu primenjujemo najbolja tehnološka rešenja i prakse koje važe u razvijenim evropskim zemljama, a sve u skladu sa krovnom evropskom i nacionalnom regulativom. Radimo na ostvarenju SDGs koji podrazumevaju odgovornu potrošnju i proizvodnju, kao i odgovoran odnos prema zajednici. Podržavamo projekte koji doprinose razvoju lokalnih sredina i njihovoj održivosti, unapređenju uslova obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite, kulture i sporta.

Sinergija velikih kompanija.

Predstavnici kompanija članica Foruma za odgovorno poslovanje, među kojima su Coca-cola, A1, Lidl, Delta Holding, Nestle, OTP banka i druge velike kompanije, osvrnuli su se na najznačajnije rezultate Foruma u toku prethodne godine i dogovorili plan rada i primarne oblasti delovanja u toku 2022. godine.

Forum nastavlja promociju odgovornog poslovanja.

Na sastanku je istaknuto da će Forum i ove godine nastaviti sa promocijom društveno odgovornog poslovanja i ciljeva održivog razvoja u okviru poslovne zajednice.

Elixir Group članica je Foruma od 2020. godine.

Od tada učestvujemo u aktivnostima FOPa, podržavamo inicijative i projekte koji doprinose održivom razvoju zajednica u kojima poslujemo. U toku prethodne godine učestvovali smo na panelu „Održivi razvoj za sve“ u Negotinu, na danima CSR prakse za studente i bili deo akcije „Spasimo hranu“, za koje smo dobili i priznanje Foruma.

Panel Održivi razvoj za sve u Negotinu

Stvaramo nasleđe kroz održivi razvoj

Podrškom ovim akcijama potvrđujemo solidarnost i svest o pripadnosti zajednici, a brojni projekti koje realizujemo sa lokalnim partnerima dokaz su istinske posvećenosti u ostvarenju vizije da “stvaramo nasleđe kroz održivi razvoj, na dobrobit zajednice i uspeh svakog pojedinca“.

Povezani članci

Elixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.


Elixir Zorka demantuje prekoračenje vrednosti hlorovodonika na svom emiteru i podržava formiranje radne grupe za rešavanje ovog pitanja

Demantujemo neistinite navode da je Elixir Zorka odgovorna za navodno prekoračenje vrednosti hlorovodonika (HCl) u vazduhu u Šapcu, u periodu od 19. do 25. marta 2024. godine, koje je objavilo udruženje građana Mame Šapca i snažno podržavamo inicijativu za osnivanje radne grupe koja će transparentno utvrditi da li postoje navedena prekoračenja i šta je njihov uzrok.