Elixir Group na tradicionalnim susretima NALED-a posvećenim Zelenoj Agendi

NALED 22 susret posvećen Zelenoj Agendi

Preko hiljadu zvanica, članova i partnera okupilo se na tradicionalnom Septembarskom susretu koji NALED organizuje na Belom dvoru, povodom proslave postignutih uspeha, novih početaka i planova za narednu godinu. U ime Elixir Group događaju posvećenom i inspirisanom Zelenom Agendom prisustvovala je Bojana Milutinovićspecijalni savetnik za održivi poslovni razvoj.

Kako bi se upoznali sa projektima zaštite životne sredine koje NALED realizuje, gosti su imali priliku da obiđu Zelenu izložbu i reciklažni plato. Pored toga, domaćini su za goste pripremili degustaciju Ukusi Srbije, gde se našlo više od 250 lokalnih specijaliteta.

Pohvalno je što je i u NALED-u prepoznato da Zelena Agenda treba da bude konstantan fokus društva, bez obzira na druge okolnosti. Građenje svesti o značaju životnog stila koji podržava smanjenje, reciklažu i kontrolisano zbrinjavanje otpada je dug proces. Upravo događaji kao što je ovaj osiguravaju da na svim nivoima dr​uštva pričamo o ovoj temi,. ali i delujemo u okvirima svojih mogućnosti. Elixir Group je po mnogim kriterijuma ispred većine privrednih društava, i drago mi je što su naši veliki projekti koji se bave ovim temama u toku, i vrlo brzo će učiniti značajan pozitivan uticaj na širu zajednicu.

Bojana Milutinović
Septembarski susret NALED-a 2022, Bojana Milutinović Elixir GroupSeptembarski susret NALED-a 2022

​Ideja NALED-a kao platforme je povezivanje svih delove društva, od lokalne samouprave, privrede i nevladinih organizacija, kako bi prepoznali zajedničke probleme i prepreke ekonomskom razvoju, predlože rešenja i pruže podršku državi u sprovođenju reformi.

Skup je otvoren govorima predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, ambasadorke Švedske Anike Ben David, gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i predsednika Upravnog odbora NALED-a Vladislava Cvetkovića.

Septembarski susret NALED-a posvećen Zelenoj Agendi, obraćanje predsednika UO NALEDVladislav Cvetković, predsednik UO NALED-a

Od​ trenutka osnivanja davne 2006. naša organiza​cija je nastojala da se pozicionira kao jedinstvena platforma za dijalog, uvažavajući interese svih delova društva. Iz malog, predanog tima uspeli smo da izrastemo u prepoznatljivog zagovornika i inicijatora sveobuhvatnih reformi i promena, koje Srbiju čine kvalitetnijim mestom za život i rad.

Po prvi put Septembarski susret je imao domaćina iz redova lokalnih samouprava, a to je Grad Niš uz partnerstvo sa svojim Naučno-tehnološkim parkom.

U skladu sa našom vizijom, Elixir Group podržava projekte usmerene ka održivom razvoju i zaštiti životne sredine. Sa zajedničkim ciljem ka realizaciji Zelene agende, odazvali smo se pozivu organizatora u znak podrške projektima i budućoj saradnji. 

NALED 22 Zelena izložba i reciklažni plato
NALED 22 susret posvećen Zelenoj Agendi
NALED 22 Zelena izložba i reciklažni plato

Povezani članci

Elixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.


Elixir Zorka demantuje prekoračenje vrednosti hlorovodonika na svom emiteru i podržava formiranje radne grupe za rešavanje ovog pitanja

Demantujemo neistinite navode da je Elixir Zorka odgovorna za navodno prekoračenje vrednosti hlorovodonika (HCl) u vazduhu u Šapcu, u periodu od 19. do 25. marta 2024. godine, koje je objavilo udruženje građana Mame Šapca i snažno podržavamo inicijativu za osnivanje radne grupe koja će transparentno utvrditi da li postoje navedena prekoračenja i šta je njihov uzrok.