NALED 22 susret posvećen Zelenoj Agendi

Elixir Group na tradicionalnim susretima NALED-a posvećenim Zelenoj Agendi

Preko hiljadu zvanica, članova i partnera okupilo se na tradicionalnom Septembarskom susretu koji NALED organizuje na Belom dvoru, povodom proslave postignutih uspeha, novih početaka i planova za narednu godinu. U ime Elixir Group događaju posvećenom i inspirisanom Zelenom Agendom prisustvovala je Bojana Milutinovićspecijalni savetnik za održivi poslovni razvoj.

Kako bi se upoznali sa projektima zaštite životne sredine koje NALED realizuje, gosti su imali priliku da obiđu Zelenu izložbu i reciklažni plato. Pored toga, domaćini su za goste pripremili degustaciju Ukusi Srbije, gde se našlo više od 250 lokalnih specijaliteta.

Pohvalno je što je i u NALED-u prepoznato da Zelena Agenda treba da bude konstantan fokus društva, bez obzira na druge okolnosti. Građenje svesti o značaju životnog stila koji podržava smanjenje, reciklažu i kontrolisano zbrinjavanje otpada je dug proces. Upravo događaji kao što je ovaj osiguravaju da na svim nivoima dr​uštva pričamo o ovoj temi,. ali i delujemo u okvirima svojih mogućnosti. Elixir Group je po mnogim kriterijuma ispred većine privrednih društava, i drago mi je što su naši veliki projekti koji se bave ovim temama u toku, i vrlo brzo će učiniti značajan pozitivan uticaj na širu zajednicu.

Bojana Milutinović
Septembarski susret NALED-a 2022, Bojana Milutinović Elixir GroupSeptembarski susret NALED-a 2022

​Ideja NALED-a kao platforme je povezivanje svih delove društva, od lokalne samouprave, privrede i nevladinih organizacija, kako bi prepoznali zajedničke probleme i prepreke ekonomskom razvoju, predlože rešenja i pruže podršku državi u sprovođenju reformi.

Skup je otvoren govorima predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, ambasadorke Švedske Anike Ben David, gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i predsednika Upravnog odbora NALED-a Vladislava Cvetkovića.

Septembarski susret NALED-a posvećen Zelenoj Agendi, obraćanje predsednika UO NALEDVladislav Cvetković, predsednik UO NALED-a

Od​ trenutka osnivanja davne 2006. naša organiza​cija je nastojala da se pozicionira kao jedinstvena platforma za dijalog, uvažavajući interese svih delova društva. Iz malog, predanog tima uspeli smo da izrastemo u prepoznatljivog zagovornika i inicijatora sveobuhvatnih reformi i promena, koje Srbiju čine kvalitetnijim mestom za život i rad.

Po prvi put Septembarski susret je imao domaćina iz redova lokalnih samouprava, a to je Grad Niš uz partnerstvo sa svojim Naučno-tehnološkim parkom.

U skladu sa našom vizijom, Elixir Group podržava projekte usmerene ka održivom razvoju i zaštiti životne sredine. Sa zajedničkim ciljem ka realizaciji Zelene agende, odazvali smo se pozivu organizatora u znak podrške projektima i budućoj saradnji. 

NALED 22 Zelena izložba i reciklažni plato
NALED 22 susret posvećen Zelenoj Agendi
NALED 22 Zelena izložba i reciklažni plato

Povezani članci

Obeležena uspešna saradnja sa novinarima i urednicima nacionalnih medija u kafiću „Zvuci srca”

Elixir Group organizovala je novogodišnji koktel za novinare i urednike nacionalnih medija u kafiću „Zvuci srca“ u Beogradu, koji vodi humanitarna organizacija „Dečje srce“, a u kome rade osobe sa smetnjama u razvoju. U neformalnom druženju direktorka Elixir Group Zorica Popović zahvalila se novinarima i urednicima beogradskih redakcija na tome što „dele priče Elixir Grupe“ i