Elixir Group glavni sponzor 3. Kongresa studenata mašinstva

U organizaciji Studentskog parlamenta i Studentske Unije Mašinskog fakulteta Niš, 3. Kongres studenata mašinstva održan je na Paliću, uz podršku Elixir Group kao glavnog sponzora skupa.

U cilju jačanja pozicije i međusobne saradnje studenata, budućih inženjera i kompanija koje ih zapošljavaju, ovogodišnji kongres obeležio je raznolik edukativan sadržaj sa fokusom na praktičnu primenu teorijskih znanja kojima studenti raspolažu.

Drugog dana kongresa naš tim predstavio je studentima mogućnosti razvoja karijere u Elixiru, sa akcentom na zapošljavanje, na našoj lokaciji u Prahovu.

Jovana OdavićHR menadžer Elixir Group, upoznala je učesnike kongresa sa osnovnim delatnostima Poslovnog sistema, kao i aktuelnim strateškim projektima i prilikama za njihov lični i profesionalni razvoj u kompaniji članici Elixir Prahovo.

Izuzetno mi je drago što smo imali priliku da podržimo ovaj skup, koji ima za cilj razmenu znanja i iskustva između ostvarenih profesionalaca i studenata, kao i da im omogući razumevanje uloge inženjera mašinstva iz različitih oblasti u jednoj od naših kompanija članica.

Jovana Odavić, HR menadžer Elixir Gruoup
Jovana Odavić, 3. kongres studenata mašinstva

U saradnji sa Mašinskim fakultetom u Nišu, u narednom periodu očekuju nas novi projekti, koji će omogućiti studentima jačanje praktičnog znanja i osposobiti ih za rad u industriji nakon završetka studija.

Pored filma o implementaciji koncepta Waste to Energy, naše kolege iz Elixir Engineeringa, Nemanja Paprica i Miloš Gligorijevićsenior projektanti procesne tehnike, diplomirani inženjeri mašinstva, pojasnili su studentima svoju ulogu u timu na velikom strateškom projektu i proveli ih jednom edukativnom prezentacijom kroz 3D model projekta.

3. kongres studenata mašinstva

Kongres je bio vrlo uspešan, bilo je lepo razgovarati sa mladim, entuzijastičnim, budućim mašincima. Naša prezentacija, koju je predstavila HR menadžerka Jovana Odavić, bila je posećena i vrlo interaktivna, posebno u segmentu razgovora studenata i kolega iz Elixir Engineeringa, kojima je ovo bila vrlo značajna prilika da se obrate mladima. Studenti i prodekan fakulteta iz Niša su nas toplo ugostili, te je ceo dan bio vrlo prijatan. Napravili smo dosta novih poznanstava i kontakata. Osim što smo predstavili Elixir Group studentima, pozvali smo ih da se prijave na program plaćene prakse Super Start kao prvi korak kontinuirane edukacije u našoj kompaniji. 

Teodora Mišić, saradnik za brendiranje i akviziciju talenata

Radujemo se narednom susretu sa studentima i prilici da širimo Elixir tim, jer – naša misija je da uspeš.

3. kongres studenata mašinstva

Povezani članciDonacija automatske merne stanice Opštini Negotin

Potpisan ugovor o donaciji automatske merne stanice Opštini Negotin 

Elixir Group donirala je automatsku mernu stanicu za praćenje kvaliteta vazduha opštini Negotin. Projekat uspostavljanja monitoringa kvaliteta vazduha na području Opštine Negotin pokrenut je kao odgovor na inicijativu građana Negotina sa ciljem kontinuiranog praćenja kvaliteta vazduha u ovom gradu i preduzimanja mera na poboljšanju.