Procesing 23

Elixir Group generalni pokrovitelj 36. Međunarodnog kongresa o procesnoj industriji

​U povodu obeležavanja 85 godina postojanja hemijske industrije u Šapcu, Elixir Group biće generalni pokrovitelj 36. Međunarodnog kongresa o procesnoj industriji koji će se održati 1. i 2. juna u Šapcu. 

Potpisan partnerski ugovor o saradnji.

Tim povodom, partnerski ugovor o saradnji između Elixir Group i Društva za procesnu tehniku pri Savezu mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije (SMEITS) koji su glavni organizatori ovog Kongresa, potpisali su Darko Vukovićfinansijski direktor Elixir Group i prof. dr Bratislav Blagojević sa Mašinskog fakulteta, predsednik SMEITSa.

Zadovoljstvo nam je da sarađujemo sa Savezom mašinskih i elektro inženjera i tehničara Srbije u organizaciji ovakve vrste skupa, odnosno da budemo generalni pokrovitelji 36. Kongresa. Radi se o naučnom i stručnom skupu koji ima bogatu tradiciji. Mi već godinama sarađuj​emo sa profesorima sa fakulteta na različitim projektima u našoj industriji. Zaposleni Elixir Grupe takođe objavljuju svoja stručna znanja​​ i ovakva vrsta saradnje je prirodno došla. Ove godine se obeležava 85 godina hemijske industrije u Šapcu, što je još jedan povod da mi podržimo ovaj skup.

Stefan Komazec, direktor Elixir Zorka
Procesing 23

Elixir Group biće pokrovitelj ovog stručnog skupa, sa ciljem podrške unapređenju stručnih znanja i inovacija, kao i doprinosa očuvanju duge tradicije hemijske industrije.  

Osnovni ciljevi kongresa su inoviranje i proširivanje znanja inženjera u procesnoj industriji, energetici, rudarstvu, komunalnom sektoru (vodovodima, toplanama) i podrška istraživačima u predstavljanju ostvarenih rezultata istraživačkih projekata.

Teme ovogodišnje konferencije vezane su za korišćenje energije u procesnim postrojenjima, energetsku efikasnost procesnih postrojenja, primenu obnovljivih izvora energije, korišćenje otpadne toplote procesa, zaštitu životne sredine, zaštitu radne sredine, upravljanje otpadnim materijalima u procesnoj industriji i rešenja za smanjenje emisije gasova staklene bašte iz procesne industrije.

Procesing 23

Mašinski fakultet je jedan od učesnika u organizaciji skupa duže od 30 godina. Kao visokoškolska ustanova od nacionalnog značaja neguje saradnju sa privredom, a Elixir je jedna od najpoznatijih kuća hemijske i drugih industrija u Srbiji. Verujemo da je jako važno promovisati​ inženjersko znanje u svim oblastima industrije. To fakultet sam​ ne može da radi, zbog toga su potrebni savezi, kao što je Savez mašinskih i elektro inženjera, zbog toga što onda, preko Saveza, kroz organizaciju ovakvih skupova, u direktnoj saradnji sa privredom, možete svoju misiju da pokažete u po​tpunosti.

Aleksandar Jovović, predsednik Društva za procesnu tehniku

Elixir Group će, pored pokroviteljstva uzeti i učešće u Procesingu 23, gde će predstaviti koncepte razvojnih projekata za unapređenja tehnoloških proizvodnih procesa u oblastima delatnosti kompanije, uvođenje novog poslovnog modela cirkularne ekonomije sa ciljem racionalizacije potrošnje prirodnih resursa, povećanja energetske efikasnosti i smanjenje negativnog uticaja na životnu sredinu. ​

Na Procesingu ’23 predviđeno je učešće studenata sa radovima u posebnoj sesiji, a prethodnih godina ostvarena je saradnja sa Inženjerskom komorom Srbije koja je učestvovala kao pokrovitelj Procesinga što je kao rezutat imalo povećanje interesovanja i učešća licenciranih inženjera na kongresu.

Potpisivanju ugovora prisustvovale su i naše kolege Ljiljana Stanojević, pomoćnik direktora za ZŽSMargareta Musić, Direktor Sektora korporativnih komunikacija & Direktor Elixir Fondacije, Slavica Bogdanović, specijalista regulatornih poslova Elixir Group, Alija Salkunić, inženjer specijalista za zaštitu životne sredine, kao i predstavnici Mašinskog fakulteta i SMEITSa, prof. dr Miroslav Stanojevićčlan UO SMEITS-a i predsednik Organizacionog odbora Procesinga ’23, doc. dr Nikola Karličićpotpredsednik Organizacionog odbora Procesinga ’23 Vladan Galebovićsekretar SMEITS-a.

Procesing 23
Procesing 23

Povezani članci