Elixir Group-a predstavila svoj prvi izveštaj o održivom poslovanju za 2022. godinu

​Vođeni principima odgovornosti i održivosti, u želji da na transparentan način predstavimo sve aktivnosti i doprinos okruženju i zajednicama u kojima poslujemo, poslovni sistem Elixir Group publikovao je svoj prvi izveštaj o održivom poslovanju za 2022. godinu. Izveštaj je predstavljen našim partnerima iz finansijskog sektora, predstavnicima banaka i konsultantske kuće KMPG.

ODGOVORNOST u svemu što radimo i ODRŽIVOST za sve.

U ime poslovnog sistema Elixir Group, gostima je dobrodošlicu poželela Zorica Popović, generalna direktorka Elixir Group.

Doprinos našeg poslovnog sistema na polju ESG principa predstavili smo kroz prvi izveštaj o održivom poslovanju za 2022. godinu. Cela naša razvojna strategija u narednom periodu posvećena je ovim principima, kroz projekte koji u svakom svom segmentu doprinose razvoju cirkularne ekonomije, dekarbonizacije, energetske efikasnosti, kao i brigu o pojedincima, zaposlenima, okruženju i zajednicama u kojima poslujemo. Priprema prvog izvešta​ja bila je inspirativna za ceo tim jer smo upoznajući se sa ESG principima i time šta oni donose savremenom biznisu shvatili da smo već dosta toga uradili na tom polju.

Zorica Popović
Zorica Popović - predstavljanje izveštaja o održivom poslovanju EG za 2022

Partnerstva koja gradimo na međusobnom poverenju potvrda su odgovornosti u svemu što radimo. Kako je finansijska stabilnost preduslov ostvarenja poslovne vizije, Darko Vukovićpotpredsednik poslovnog sistema za finansije, istakao je u svom obraćanju da je održivost integrisana u sve aspekte poslovanja Elixira.

Darko Vuković - Zorica Popović - predstavljanje izveštaja o održivom poslovanju EG za 2022

Cela naša strategija protkana je ESG principima. Poslednjih deset godina u Elixiru živimo i razvijamo dobre odnose sa lokalnom zajednicom, negujemo odgovoran odnos prema zaposlenima, doprinosimo aktivnostima na polju društveno odgovornog i humanitarnog rada i smatramo da je to dobra osnova za dalji razvoj. Sve što je dostupno u ovom izveštaju potvrđuje našu viziju da stvaramo nasleđe kroz održivi razvoj, a u prilog tome svedoče i naši finansijski izveštaji. Smatramo da su održivost i finansijski aspekt neodvojivi i da moraju da idu zajedno, jer samo kroz tu sinergiju možemo da postignemo dobre rezultate na dobrobit svih.

Darko Vuković

U izveštaju su kroz merljive pokazatelje predstavljeni važni aspekti poslovanja i dostignuća koje je Elixir ostvario tokom 2022. godine u oblastima odgovornosti prema tržištu, zaposlenima, životnoj sredini i lokalnoj zajednici.

Izveštaj je urađen u skladu sa međunarodno priznatom metodologijom Global Reporting Initiative (GRI), a opisane su aktivnosti kojima su unapređeni svi aspekti održivosti značajni za poslovanje našeg poslovnog sistema i razvoj zajednice tokom 2022. godine. U njemu su takođe predstavljeni strateški planovi koji doprinose daljem razvoju kompanije, čiju ćemo realizaciju ispratiti kroz izradu izveštaja o održivom poslovanju u narednim godinama.

Jelena Mago, senior specijalista strateškog planiranja i ESG

Izveštaj je dostupan na sajtu Elixir Group i putem linka: Izveštaj o održivom poslovanju Elixir Group za 2022. godinu

Povezani članci

Obeležena uspešna saradnja sa novinarima i urednicima nacionalnih medija u kafiću „Zvuci srca”

Elixir Group organizovala je novogodišnji koktel za novinare i urednike nacionalnih medija u kafiću „Zvuci srca“ u Beogradu, koji vodi humanitarna organizacija „Dečje srce“, a u kome rade osobe sa smetnjama u razvoju. U neformalnom druženju direktorka Elixir Group Zorica Popović zahvalila se novinarima i urednicima beogradskih redakcija na tome što „dele priče Elixir Grupe“ i