Elixir Fondacija podržala prvi Naopako fest u Šapcu – spoj znanja, kulture i muzike

Naopako fest Šabac

​Pod sloganom „Pokreni na znanje” u Šapcu je održan prvi Naopako fest, prvi festival znanja, muzike i kulture u Srbiji, koji je Elixir Fonacija podržala kao bronzani sponzor. 

(P)okreni na znanje!

Naopako fest predstavlja novi koncept festivalskog iskustva u čijem je fokusu znanje. Jednodnevna manifestacija okupila je sve generacije Šapčana, ali i goste iz drugih gradova Srbije koji su imali priliku da uživaju u raznovrsnom festivalskom sa​držaju i aktivnostima.

Osnovni cilj ovog festivala je stvaranje autentičnog obeležja grada ​Šapca, u vidu prvog festivala ovog tipa u Srbiji, festivala pab kviza kulture u simbiozi sa ostalim stejholderima u kulturi. Hvala svim našim sponzorima, među kojima je i Elixir Fondacija, koja je prepoznala značaj okupljanja ove vrste i podržala ono što nam je svima najdragocenije, a to je znanje.

Đorđe Ivanković, organizator Naopako Festa
Đorđe Ivanković Naopako fest

​Nakon celodnevnog nadmetanja u kvizovima znanja iz različitih oblasti, pobednicima su uručene nagrade, a naša koleginica Ana Marjanović obratila se prisutnima u ime Elixir Fondacije i dodelila nagradu za osvojeno treće mesto u pub kvizu znanja.

Ana Marjanović Naopako fest

U fokusu Elixir Fondacije su mladi, znanje, obrazovanje i kultura, a ovaj festival predstavlja jedinstvenu platformu koja spaja sve ove aspekte. Verujemo da će​ Naopako Fest postati jedan od simbola Šapca i da će svake naredne godine okupljati sve veći broj ljubitelja pub kvizova iz cele Srbije i regiona – jer znanje je nit koja nas sve spaja.​

Ana Marjanović, specijalista korporativnih komunikacija Elixir Group

Izložba stripova, starih ploča i fotografija.

Pored kviza, postioci su imali priliku da kupuju na berzi ploča i stripova i uživaju u izložbi fotografija talentovanih učenika i studenata. 

Koncert grupe Van Gogh okupio brojnu publiku u šabačkoj tvrđavi.

I dok je tokom dana akcenat bio na znanju, festival je tople junske noći zatvorio energičan nastup grupe Van Gogh koja je nastupila pred nekoliko stotina ljudi.

Naopako Fest bio je naopako dobar, a tek je prvi!

Festival je dobio naziv po najpopularnijoj šabačkoj uzrečici – naopako, koja predstavlja reakciju na svaku situaciju, jer sve može biti naopako!​

Naopako fest Šabac
Naopako fest Šabac
Naopako fest Šabac
Naopako fest Šabac
Naopako fest Šabac
Naopako fest Šabac
Naopako fest Šabac
Naopako fest Šabac
Naopako fest Šabac

Povezani članciElixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.