Elixir Fondacija nagrađena Plaketom Opštine Negotin za realizovane projekte

Plaketu Opštine Negotin za realizaciju projekata u okviru inicijative „Za napredak Negotinske krajine – Složno“ na svečanoj sednici povodom Dana opštine Negotin, Margareti Musić, upraviteljki Elixir Fondacije, uručio je Vladimir Veličković, prvi čovek ove opštine.

Nagrade za doprinos razvoju Negotinske krajine.

Ovim povodom, dodeljene su nagrade i povelje za postignute rezultate i značajan doprinos opštini u 2021. godini. Nagrađeni su pojedinci i organizacije iz oblasti nauke i obrazovanja, zdravstva, poljoprivrede, sporta, humanitarnog rada, ekologije i očuvanja kulturnog nasleđa.

Stvaramo lepu budućnost generacijama koje dolaze.

Naša Margareta Musić obratila se u ime nagrađenih i podsetila sve prisutne zašto je važan svaki uspeh koji je ostvaren i kako to utiče na generacije koje dolaze.

Inicijativa „Za napredak Negotinske krajine“ danas živi u svakom selu i na svakom mestu do kog smo stigli zahvaljujući ovom projektu. Najviše, verujem, u školama i na dečjim igralištima, koja smo postavili u Negotinu. Verujem da nigde toliko sunca i svetla nema kao u dečjem srcu, ako slušamo dečja srca videćemo da u njima živi svet kakav treba da gradimo. Čestitam svim dobitnicima priznanja. Posebno me raduju ovi mladi ljudi među njima, jer sam uverena da u njihovim rukama nije samo budućnost, već i ključ koji otvara vrata te budućnosti, a to je znanje.

Margareta Musić, upraviteljka Elixir Fondacije
Margareta Musić na dodeli priznanja

Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin pomenuo je velike investicije u infrastrukturu i planirane aktivnosti.

Mnogo toga nam tek predstoji… Izgradnja nove brze saobraćajnice, u cilju saobraćajnog povezivanja industrijskog kompleksa u Prahovu, sa državnim putem prvog B reda, broj 35, povećanje kapaciteta Luke Prahovo, uticaće na dolazak investitora, zapošljavanje oko dve hiljade radnika, uz indirektno zapošljavanje, razvoj malih i srednjih preduzeća i značajan rast budžeta opštine Negotin.

Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin

Majske svečanosti simbol Negotina.

Dan opštine obeležava se brojnim programima u okviru manifestacije Majske svečanosti“ koje se u Negotinu održavaju do 28. maja.

Povezani članci