“Elixir” donira tri miliona dinara za akciju ozelenjavanja Šapca “Pluća grada”

Elixir Zorka” priključio se inicijativi “Pluća grada Šapca” donirajući tri miliona dinara za oko 500 stabala koja će biti posađena u delu Savaparka, na lokaciji bivše deponije.

– Na ovaj način “Elixir Zorka” potvrđuje da je partner zajednice u svim akcijama koje su na dobrobit naših sugrađana. Veliko nam je zadovoljstvo što su sa nama danas i deca iz šabačkih vrtića, sa kojima želimo da radimo na poboljšanju kvaliteta vazduha i zaštiti životne sredine. U skladu sa tim “Elixir Zorka” će do kraja godine ugraditi demister u završni emiter fabrike, što će doprineti smanjenju emisije štetnih materija. U narednom periodu radićemo aktivno na daljem unapređenju procesa svog rada, pa ćemo u narednoj godini ugraditi i dodatni predispirač gasova, što je dodatnih oko 1,2 miliona evra. Na taj način, ali i kroz ovakve akcije pokazujemo spremnost da radimo u partnerstvu sa lokalnom zajednicom, na korist svih građana u sredinama u kojima radimo – kazao je Milan Stošić, zamenik direktora društva Elixir Zorka Mineralna đubriva Doo.

Prvu sadnicu “Elixira” zasadila je Ružica Popović, predsednica Fondacije “Humano srce Šapca”.

–  Elixir je porodična firma, pa se i u kompaniji i prema lokalnoj zajednici odnosimo kao u porodici. Velika mi je radost što su danas sa nama naši najmlađi sugrađani I student jer su oni naša budućnost a upravo ovakvim akcijama želimo da doprinesemo zdravijoj životnoj sredini – rekla je Ružica Popović.

Akciju je podržao i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, kao i koordinatorke projekta ozelenjavanja Sanja Tešić, pejzažni arhitekta i Andrijana Žikić, ineženjer šumarstva.

–  Ovo je jedna veoma lepa I važna akcija, imaćemo ovde, zahvaljujući privrednicima oko dve hiljade sadnica, a inicijativa “Pluća grada” se nastavlja – kazao je Zelenović.

U akciji sadnje, učestvovali su radnici “Elixira”, deca iz vrtića “Mladost” i “Snežana” šabačke Predškolske ustanove “Naše dete”, studenti Visoke medicinske i poslovno tehnološke škole strukovnih studija.

Na lokaciji nekadašnje deponije, u blizini šabačkog Starog grada, koji se poslednjih meseci infrastrukturno oprema, u okviru projekta Savapark, posađene su biljke stare od tri do pet godina, odnegovane sadnice lišćara – topole, breze, jasena, liriodendrona, likvidambara i drugih.

Ceo projekat Savaparka zauzima površinu od oko 300 hektara pojasa duž obale reke, a predviđa raznovrsne sadržaje koji utiču na kvalitet života građana.

Povezani članci


Memorandum o razumevanju

Elixir Fondacija i MZ Prahovo potpisale Memorandum o razumevanju – najavljen nastavak podrške

Memorandum predviđa podršku Elixir Fondacije održivom razvoju i projektima koji unapređuju uslove života meštana Prahova, kao i projektima koji doprinose aktivnom životu dece i mladih, poboljšanju uslova obrazovanja i talentovanim učenicima, kulturi i očuvanju kulturnog nasleđa, zaštiti životne sredine, zdravstvenoj zaštititi i pomoći materijalno ugroženim porodicama, kao i radu lokalnih udruženja i klubova.