“Elixir” donira tri miliona dinara za akciju ozelenjavanja Šapca “Pluća grada”

Elixir Zorka” priključio se inicijativi “Pluća grada Šapca” donirajući tri miliona dinara za oko 500 stabala koja će biti posađena u delu Savaparka, na lokaciji bivše deponije.

– Na ovaj način “Elixir Zorka” potvrđuje da je partner zajednice u svim akcijama koje su na dobrobit naših sugrađana. Veliko nam je zadovoljstvo što su sa nama danas i deca iz šabačkih vrtića, sa kojima želimo da radimo na poboljšanju kvaliteta vazduha i zaštiti životne sredine. U skladu sa tim “Elixir Zorka” će do kraja godine ugraditi demister u završni emiter fabrike, što će doprineti smanjenju emisije štetnih materija. U narednom periodu radićemo aktivno na daljem unapređenju procesa svog rada, pa ćemo u narednoj godini ugraditi i dodatni predispirač gasova, što je dodatnih oko 1,2 miliona evra. Na taj način, ali i kroz ovakve akcije pokazujemo spremnost da radimo u partnerstvu sa lokalnom zajednicom, na korist svih građana u sredinama u kojima radimo – kazao je Milan Stošić, zamenik direktora društva Elixir Zorka Mineralna đubriva Doo.

Prvu sadnicu “Elixira” zasadila je Ružica Popović, predsednica Fondacije “Humano srce Šapca”.

–  Elixir je porodična firma, pa se i u kompaniji i prema lokalnoj zajednici odnosimo kao u porodici. Velika mi je radost što su danas sa nama naši najmlađi sugrađani I student jer su oni naša budućnost a upravo ovakvim akcijama želimo da doprinesemo zdravijoj životnoj sredini – rekla je Ružica Popović.

Akciju je podržao i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, kao i koordinatorke projekta ozelenjavanja Sanja Tešić, pejzažni arhitekta i Andrijana Žikić, ineženjer šumarstva.

–  Ovo je jedna veoma lepa I važna akcija, imaćemo ovde, zahvaljujući privrednicima oko dve hiljade sadnica, a inicijativa “Pluća grada” se nastavlja – kazao je Zelenović.

U akciji sadnje, učestvovali su radnici “Elixira”, deca iz vrtića “Mladost” i “Snežana” šabačke Predškolske ustanove “Naše dete”, studenti Visoke medicinske i poslovno tehnološke škole strukovnih studija.

Na lokaciji nekadašnje deponije, u blizini šabačkog Starog grada, koji se poslednjih meseci infrastrukturno oprema, u okviru projekta Savapark, posađene su biljke stare od tri do pet godina, odnegovane sadnice lišćara – topole, breze, jasena, liriodendrona, likvidambara i drugih.

Ceo projekat Savaparka zauzima površinu od oko 300 hektara pojasa duž obale reke, a predviđa raznovrsne sadržaje koji utiču na kvalitet života građana.

Povezani članciDonacija automatske merne stanice Opštini Negotin

Potpisan ugovor o donaciji automatske merne stanice Opštini Negotin 

Elixir Group donirala je automatsku mernu stanicu za praćenje kvaliteta vazduha opštini Negotin. Projekat uspostavljanja monitoringa kvaliteta vazduha na području Opštine Negotin pokrenut je kao odgovor na inicijativu građana Negotina sa ciljem kontinuiranog praćenja kvaliteta vazduha u ovom gradu i preduzimanja mera na poboljšanju.