Elixir deo drugog ciklusa Programa ,,Moja prva plata“ – šansa za 14 mladih ljudi

U skladu sa poslovnom strategijom i opredeljenjem da pruži priliku mladima da stiču radno iskustvo, Elixir je učesnik drugog ciklusa Programa podrške osposobljavanju i zapošljavanju mladih u Srbiji – Moja prva plata, koji je pokrenulaVlada Republike Srbije, a realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Privredne komore Srbije.

14 polaznika ima priliku da stekne prvo radno iskustvo u Elixiru.

Već drugu godinu za redom učestvujemo u ovom projektu, a ove godine, četrnaest polaznika ima priliku da svoje prvo radno iskustvo stekne upravo u našem poslovnom sistemu.  Mladi će kroz program plaćene prakse moći da naučeno primene u praksi, razviju nove veštine i unaprede radne navike.

Polaznici programa Moja prva plata na lokaciji u Prahovu
Polaznici programa Moja prva plata na lokaciji u Novom Sadu

Program Moja prva plata je namenjen osobama mlađim od 30 godina sa stečenim srednjim ili visokim obrazovanjem, bez radnog iskustva, odnosno, iskustvom manjim od šest meseci.

Više od 9.000 mladih potpisalo je ugovor i počelo sa radom preko programa Moja prva plata

U toku prvog ciklusa Programa, 2021. godine, 8.224 mladih je pronašlo je svoj prvi posao u okviru programa. Za program u 2022. godini konkurisalo je 12.966 mladih, a svoja radna mesta oglasilo 8.699 poslodavaca.

Ovaj program je dobra prilika da mladi uče, razvijaju se, stiču iskustvo. U isto vreme je i dobra prilika da poslodavci prepoznaju vredne i talentovane mlade ljude sa potencijalom i stvore šansu za njihov dobar početak i razvoj. 

Našim novim koleginicama i kolegama​ želimo dobrodošlicu, puno uspeha i novih znanja!

Povezani članciZa napredak Negotinske krajine - projekat rekonstrukcije trga

Zajednički projekti za bolje uslove života – rekonstruisan Trg Stevana Mokranjca u Negotinu

Trg Stevana Mokranjca, smešten u centru Negotina, ispred Hotela Beograd i prostorija Elixira, dobio je novi izgled. Rekonstrukcija je izvedena u okviru inicijative ,,Za napredak Negotinske Krajine – složno“, a završne radove obišli su naš Branko Marković, zamenik direktora za korporativne poslove Elixir Prahova i Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.