Elixir Craft dodeljuje stipendije studentima građevine

U organizaciji Studentskog parlamenta i organizacije IACES, uz pokroviteljstvo Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, održan je treći Sajam stipendija. Koleginice Jovana Stojanović i Maja Stanojević na Sajmu su predstavile mogućnosti koje Elixir Craft može da ponudi mladim talentima i na koji način kroz stipendiranje studenti mogu sebi da obezbede prvi posao i stručno usavršavanje. ​​ ​​

Učešće na sajmu, kao i ceo koncept stipendiranja, Elixir Craft vidi kao ulaganje u širem smislu.

Elixir Craft je na ovom događaju predstavio program #IsprojektujStipendiju koji se zasniva na mogućnosti izbora obaveza tokom trajanja stipendije. Studenti završnih godina građevine imaju mogućnost da usklade obaveze na fakultetu sa praksom koju bi obavljali tokom trajanja stipendije. U zavisnosti od vremena provedenog na praksi, menja se iznos stipendije. Opcije su različite, od letnje prakse, do višemesečnog angažmana na projektima u Šapcu i Prahovu.

Mladi ljudi su naša budućnost i njihov razvoj treba podstaći na različite načine. Mi kao kompanija možemo da im pružimo bezbrižnije studiranje, tako što im pružamo finansijsku pomoć koja može biti često ograničavajući faktor za nastavak obrazovanja. S druge strane, praksa koju mogu da obavljaju tokom stipendiranja je najbolji način sticanja znanja koje će sutra moći da primene na svom poslu. Stipendiranje im takođe omogućava i prvo zaposlenje.

Jovana Stojanović, saradnik za akviziciju i razvoj talenata
Elixir Craft dodeljuje stipendije studentima građevine

Sajam je održan u otvorenom prostoru Fakulteta, gde su kompanije u direktnom kontaktu sa posetiocima predstavile mogućnosti stipendiranja. U prethode dve godine na ovom događaju dodeljeno je više od 100 stipendija za studente završnih godina Građevinskog fakulteta.

Brojne mogućnosti stipendiranja za studente.

Pored Elixir Craft, na ovogodišnjem sajmu, svoje programe stipendiranja predstavile su neke od najvećih kompanija u Srbiji: Velestroj, Concord West, Energoprojekt, Ehting, Jadran, Modulor, Tankmont, Alubuild, Geosonda, Novkol, Institut Jaroslav Černi, PZP Požarevac.​

U ponudi su bili različiti vidovi stipendiranja. Neke stipendije su vezane za ugovore koji obezbeđuju siguran posao budućim stipendistima, neke su se odnosile samo na finansijsku pomoć, dok su neke od kompanija stipendiju davale u vidu plaćenih master studija u inostranstvu.

Studenti su imali razna pitanja od kojih je često bio uslov i da li prosek ocena utiče na dobijanje stipendije.

Proces selekcije kandidata za stipendiju izgleda kao i proces selekcije za posao, a prosek tokom studija je samo jedna od stvari koja može eventualno biti prednost za kandidata. Elixir Craft je više usmeren na pružanje prilike mladim potencijalima koji su željni znanja i rada. Nama je važno da prepoznamo da će se osoba uklopili u postojeći tim i sistem rada. To znači da je motivacija kandidata i spremnost da bude deo Elixir Craft, pored potencijala, ono što će kandidate izdvojiti.

Jovana Stojanović, saradnik za akviziciju i razvoj talenata

Koncept #IsprojektujStipendiju izdvojio nas je od ostalih učesnika i samim tim bio zanimljiv za studente da se zainteresuju i predaju nam svoju biografiju. Takođe, Elixir Craft im je bio zanimljiv zbog široke zastupljenosti struke i oblasti inženjerstva od projektovanja, konstrukcije do specijalističkih struka, kao i zbog velikih predstojećih projekata koji nude višegodišnje angažovanje i šansu za zaposlenjem.

Maja Stanojević, HR saradnik u timu Elixir Crafta

Stvaramo nasleđe kroz održivi razvoj, a u ovom slučaju na dobrobit​ mladih budućih inženjera građevine. ​

Povezani članci

Obeležena uspešna saradnja sa novinarima i urednicima nacionalnih medija u kafiću „Zvuci srca”

Elixir Group organizovala je novogodišnji koktel za novinare i urednike nacionalnih medija u kafiću „Zvuci srca“ u Beogradu, koji vodi humanitarna organizacija „Dečje srce“, a u kome rade osobe sa smetnjama u razvoju. U neformalnom druženju direktorka Elixir Group Zorica Popović zahvalila se novinarima i urednicima beogradskih redakcija na tome što „dele priče Elixir Grupe“ i