Dve nagrade Privredne komore Srbije za Elixir Group

Elixir Group dobitnik je nagrade Privredne komore​ Srbije za poslovni uspeh u 2020. i  jubilarne nagrade RPK Kolubarskog i Mačvanskog okruga za kontinuitet u poslovanju. Nagrade je Darku Vukoviću, finansijskom direktoru Elixir Group, tokom posete ovoj kompaniji, uručio Stanko Marković, direktor Regionalne privredne komore Kolubarskog i Mačvanskog okruga.

Tridesetogodišnji kontinuitet u radu je samo po sebi veliki uspeh, čestitam vam na tome. Inicirali smo da Elixiru pripadne i nacionalna nagrada za poslovni uspeh u 2020. godini, jer to vaši uspesi u radu zavređuju. Godinama već postižete izuzetne rezultate, zato smo veoma srećni što su ove nagrade u pravim rukama.

Stanko Marković, direktor Regionalne privredne komore Kolubarskog i Mačvanskog okruga.

Podrška zdravstvu tokom pandemije.

Tokom 2020. godine Elixir Group je, uz redovne aktivnosti na polju društvene odgovornosti, solidarnost sa zajednicom iskazao i donacijom od 30 miliona dinara za nabavku respiratora i očuvanje stabilnosti zdravstvenog sistema.

Elixir Group posvećeno radi na ostvarenju svoje poslovne vizije, uz aktivan i odgovoran odnos prema zajednici. Uspeli smo da ostvarimo planove i u prošloj veoma teškoj godini, zadržavamo nivo investicija i pokrenemo nove, velike projekte

Darko Vuković, finansijski direktor Elixir Group

Podrška žrtvama zemljotresa u Petrinju.

Na poziv Srpskog filantropskog foruma, u saradnji sa PKS, 2020. na polju društvene odgovornosti otvorili smo pružanjem finansijske pomoći žiteljima Petrinje nastradalim u zemljotresu koji je zahvatio ovo područje.

Saradnja privrednog sektora i PKS preduslov razvoja.

Prilikom ove posete govorilo se i o različitim inicijativama u kojima je važna saradnje komore sa privredom, kao i o dosadašnjim aktivnostima koje doprinose boljoj povezanosti poslovnog sektora sa predstavnicima PKS.

Povezani članci

Elixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.


Elixir Zorka demantuje prekoračenje vrednosti hlorovodonika na svom emiteru i podržava formiranje radne grupe za rešavanje ovog pitanja

Demantujemo neistinite navode da je Elixir Zorka odgovorna za navodno prekoračenje vrednosti hlorovodonika (HCl) u vazduhu u Šapcu, u periodu od 19. do 25. marta 2024. godine, koje je objavilo udruženje građana Mame Šapca i snažno podržavamo inicijativu za osnivanje radne grupe koja će transparentno utvrditi da li postoje navedena prekoračenja i šta je njihov uzrok.