Donacija medicinske opreme Zdravstvenom centru u Negotinu 

Donacija medicinske opreme Zdravstvenom centru Negotin

U cilju unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite, Elixir Fondacija donirala je medicinsku opremu Zdravstvenom centru u Negotinu u vrednosti od 4.5 miliona dinara. Tim povodom naše kolege Margareta Musić, upraviteljka Elixir Fondacije i Branko Marković, zamenik direktora za korporativne poslove, posetile su ovu zdravstvenu ustanovu, a ugostili su ih direktor Zdravstvenog centra Kristijan Nikolić i pomoćnik direktora Zdravstvenog centra Dejan Petrović. Direktor ustanove izrazio je zahvalnost na donaciji i istakao značaj nove opreme za lečenje i prijatniji boravak pacijenata.

U Zdravstvenom centru leči se oko 35.000 građana, a upošljeno je preko 500 zdravstvenih radnika čiji će rad olakšati zanovljena oprema. 

Ovo nije prvi put da Elixir Group prepozna potrebe naše ustanove. U prethodnom periodu, obnovili smo jedan deo odeljenja pedijatrije, bolesničke sobe u kojoj borave naši pacijenti, a zahvaljujući donaciji nabavili smo i rampu, klimatizovali bolničke sobe.. Želimo vam da i dalje rastete i razvijate se u našoj opštini, jer vaš progres utiče na dobrobit cele zajednice

kazao je Kristijan Nikolić, direktor Zdravstvenog centra Negotin.

Donacija obuhvata opremu koja će omogućiti efikasniji rad različitih odeljenja Zdravstvenog centra. Nabavljeni su sterilizatori, aspiratori, inhalatori, oprema za odeljenje ginekologije, invalidska kolica, dušeci, posteljine, kao i IT oprema.  

Operacione sale, hirurgija, urologija, ortopedija dobile su doboše i kasete za sterilizaciju. U našem centru ta oprema nije obnovljena skoro dvadeset godina. Interno odeljenje je dobilo 20 dušeka i komplet posteljina kako bi pacijentima koji spadaju u teže bolesnike, imaju više pridruženih bolesti i duže borave u bolnici bilo komotnije. Hitna pomoć je dobila krevete sa točkićima, koji, takođe dugo nisu menjani, a moći će lakše da se transportuju traumatizovani pacijenti do dijagnostike, skenera, rendgena, na UZ pregled ili na neke konsultacije. To je tek deo onoga što nama nedostaje, a omogućava nam lakši rad i i bolje funkcionisanje.

rekao je Dejan Petrović, pomoćnik direktora Zdravstvenog centra Negotin.

Donacija Zdravstvenom centru deo je sveobuhvatne podrške unapređenja uslova i kvaliteta života na području Opštine Negotin, istakla je Margareta Musić prilikom posete Zdravstvenom centru.  

Sa željom da doprinesemo unapređenju uslova u kojima se leče građani Negotina i okolnih opština čiji žitelji gravitiraju ka ovom Zdravstvenom centruu, kao i da se poboljšaju uslovi u kojima rade medicinski radnici kako bi bili dostojni njihove profesionalnosti i posvećenosti, mi smo nastavili dosadašnju dobru saradnju i pružamo podršku ustanovi koja je od vitalnog značaja za život Negotina.

rekla je Margareta Musić, upraviteljka Elixir Fondacije.
Donacija medicinske opreme Zdravstvenom centru Negotin
Donacija medicinske opreme Zdravstvenom centru Negotin

Povezani članciDonacija automatske merne stanice Opštini Negotin

Potpisan ugovor o donaciji automatske merne stanice Opštini Negotin 

Elixir Group donirala je automatsku mernu stanicu za praćenje kvaliteta vazduha opštini Negotin. Projekat uspostavljanja monitoringa kvaliteta vazduha na području Opštine Negotin pokrenut je kao odgovor na inicijativu građana Negotina sa ciljem kontinuiranog praćenja kvaliteta vazduha u ovom gradu i preduzimanja mera na poboljšanju.