Decenija Elixir Prahova – od ruiniranog hemijskog giganta do moderne kompanije sa više od 1000 zaposlenih  

Na Svečanoj akademiji u negotinskom Domu kulture juče je obeležano deset godina uspešnog rada Elixir Prahova u prisustvu velikog broja naših koleginica i kolega, predstavnika Opštine Negotin, privrednika, dugogodišnjih saradnika i brojnih drugih zvanica.

Svečanost je otvorena prikazivanjem korporativnog filma Elixir Group, a na postignute rezultate i brojne uspehe Elixir Prahova tokom prethodne decenije osvrnuo se u svom obraćanju Ljuba Stojčić, direktora Elixir Prahova.

Impozantni rezultati koje smo postigli u prethodnih 10 godina predstavljaju samo bazu za dalji razvoj Elixir Prahova koji će se odvijati u izmenjenim uslovima u odnosu na dosadašnje. Društvena odgovornost i održivost za nas predstavljaju neodvojivi deo našeg razvoja. S tim u vezi, naša poslovna strategija zasnovana je na osnovnim principima stvaranja i deljenja vrednosti sa svim interesnim grupama – kupcima, poslovnim partnerima, društvenim zajednicama – što ujedno određuje i način na koji vodimo kompaniju. Pored pomenutih vrednosti, ovom prilikom želim da istaknem naše zaposlene koji predstavljaju najveću vrednost kompanije.

Ljuba Stojčić, direktor Elixir Prahova
Svečana akademija povodom 10 godina Elixir Prahova obraćanje Ljube Stojčića

Vladimir Todorović, potpredsednik poslovnog sistema za strateške korporativne operacije Elixir Group, zahvalio se svima koji su doprineli da Elixir Prahovo danas bude najvažniji privredni subjekt na području Istočne Srbije. On je posebno istakao ljude dobre volje koji su nesebično i posvećeno gradili temelje koji su danas siguran osnov za dalji razvoj.

Svečana akademija povodom 10 godina Elixir Prahova obraćanje Vladimira Todorovića

Želim da iskažem iskrenu zahvalnost pre svega onima koji su učestvovali u osnivanju IHP Prahova, gradili ga i razvijali i u burnim vremenima skore prošlosti sačuvali i preneli nam temelj za ono što sada gradimo. Drago mi je da danas ovde vidim neke od prijatelja sa kojima sam radio u periodu pre i nakon privatizacije IHP-a davne 2012. godine. Uspešni kolektiv čine uspešni ljudi, zato je ovo zajednički rezultat svih koji su stvarali pre nas i koji stvaramo sada.

Vladimir Todorović, pretpredsednik poslovnog sistema za strateške i korporativne operacije Elixir Group

Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, čestitao je Elixir Prahovu veliki jubilej i istakao da je Inicijativa Za napredak Negotinske Krajine – složno”projekat koji je oživeo ovaj deo Srbije kroz brojne aktivnosti čji je cilj stvaranje boljih životnih prilika lokalnog stanovništva.

Čestitam vam vredan jubilej i uspešno poslovanje kompanije koja predstavlja žilu kucavicu razvoja privrede, ali i celokupnog razvoja opštine Negotin. Uspešnost jedne zajednice umnogome zavisi od dostignuća svakog pojedinca, udruženja, institucija, privatnih preduzetnika i kompanija, a svaki pobednički korak pomaže u zajedničkoj borbi stvaranja bolje i uspešnije lokalne zajednice. Delimo viziju oštine Negotin kao ozbiljnog poslovnog okruženja, kroz razvoj industrijsko hemijskog parka u Prahovu, koji će, uz Elixir Prahovo, regionalnog lidera u proizvodnji mineralnih đubriva, koji svojom poslovnom politikom i rezultatima u 2021. godini svrstao u 100 najuspešnijih kompanija u Srbiji, na čemu vam posebno čestitam, biti magnet koji će u naše krajeve privući i druge uspešne kompanije.

Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin
Svečana akademija povodom 10 godina Elixir Prahova obraćanje Vladimira Veličkovića

Za kontinuitet u radu i uspešno poslovanje u proteklih 10 godina zaslužne su brojne investicije i inovacije koje su omogućile da Elixir Prahovo upošljava preko 1.000 ljudi, računajući i kolege iz Elixir Crafta koji rade na ovoj lokaciji. Danas u Prahovu posluju četiri fabrike, energana sa instalisanom toplotnom snagom od preko 60MW i Luka Prahovo sa pretovarom robe od preko million tona.

Svečana akademija povodom 10 godina Elixir Prahova obraćanje Miodraga Kicoranovića

Mi Prahovljani najbolje znamo kako je živeti duže od 60 godina pored hemijskog giganta kakav je nekada bio IHP Prahovo. Na našu sreću, situacija se u poslednjih deset godina dolaskom Elixira drastično promenila na bolje. Nestala je ogromna crvena planina piritnih izgoretina u šta skoro niko nije verovao. Ugrađeni su novi savremeni filteri, izgrađeno je novo savremeno skladište fosfogipsa. Imamo dogovor između Mesne zajednice Prahovo i Elixira da se povremeno vrši merenje kvaliteta vazduha i da se stalno radi na osavremenjavanju sistema za prečišćavanje svih zagađivača tj. korišćenje savremenih filtera kako bismo sačuvali životnu sredinu na najkvalitetniji način.

Miodrag Kicoranović, predsednik mesne zajednice Prahovo

Svečanu akademiju upotpunili su nastupi Milene Marković, učenice Umetničke škole „Stevan Mokranjac”, mališan Predškolske ustanove „Pčelica”, a povodom ovog važnog jubileja upriličena i izložba fotografija pod geslom „Elixir Prahovo – nekad i sad”.

Još jednom, ČESTITAMO svim koleginicama i kolegama našeg poslovnog sistema ovaj veliki i važan jubilej i želimo još puno zajedničkih uspeha u budućnosti!

Svečana akademija povodom 10 godina Elixir Prahova
O nama
Svečana akademija povodom 10 godina Elixir Prahova
Svečana akademija povodom 10 godina Elixir Prahova obraćanje Miodraga Kicoranovića

Povezani članci