Asfalt na ulasku u Prahovu, novi projekti u Negotinu

Intenzivna saradnja sa lokalnom zajednicom u Prahovu i Negotinu nastavlja se u svim oblastima koje su od značaja za kvalitet života ljudi, a jedan od projekata koji je skoro završen je i asfaltiranje​ ulice na ulasku u Prahovo i Hajduk Veljkove ulice. Elixir je učestvovao u finansiranju ovog projekta, pa je za asfalt u Prahovu prošle godine donirano 5 miliona dinara. Time su nastavljene ranije aktivnosti na ovom planu, u okviru kojih je u 2019. izdvojeno 24, a u 2020. godini 15 miliona dinara za asfaltiranje ulica u ovom selu.

Pet novih autobuskih stajališta u Negotinu u okviru inicijative „Za napredak Negotinske krajine – složno

Prethodnih nedelja završeni su i radovi na izradi i postavljanju pet novih autobuskih stajališta u ulici Zelena pijaca, kod Pedagoške akademije, Zdravstvenog centra i u blizini osnovne škole „Branko Radičević“ u Negotinu. Novo lice stajališta upotpunili su i portreti najznačajnijih ličnosti istorije i kulture Negotina – Hajduk Veljka, Stevana Mokranjca, dr Đorđa Stanojevića, kao i prirodne lepote ovog kraja.

Autobusko stajalište u Negotinu sa motivima prirodnih rezervata u ovom kraju
Autobusko stajalište u Negotinu – portret Stevana Mokranjca

Nova igrališta, smart klupe, nove pešačke staze – samo neki od realizovanih projekata.

Obnavljanje igrališta, kupovina potrebnih sredstava školama, uređenje pešačkih staza, rekonstrukcija krova manastira Koroglaš i smart klupe samo su neki od projekata koji su do sada realizovani u okviru  ove inicijative.

Dečije igralište i smart klupe u Negotinu
Asfaltiranje ulica u Negotinu

U planu rekonstrukcija trga Đorđa Stanojevića u Negotinu.

Sa ciljem da mlade zadržimo i vratimo u ovaj lepi kraj Srbije planirani su i brojni projekti koji će biti realizovani u narednom periodu. Nakon uskršnjih praznika planiran je početak radova na rekonstrukciji trga Đorđa Stanojevića, gde se smeštene i prostorije Elixir Fondacije, a koji će dodatno ulepšati sam centar Negotina. 

Povezani članciNastavak saradnje EZ - Metaloplastika Elixir

Elixir Zorka sponzor Metaloplastike i u ovoj sezoni – nastavak uspešne saradnje

U okviru obeležavanja 85 godina od osnivanja HI Zorka Šabac, Elixir Zorka obnovila je ugovor o sponzorstvu sa RK Metaloplastika Elixir. Stefan Komazec, direktor Elixir Zorke i Branislav Đurković, predsednik RK Metaloplastika Elixir, potpisali su ugovor o nastavku saradnje prilikom posete predstavnika i igrača kluba našoj fabrici.