85. Međunarodni poljoprivredni sajam

Za vreme trajanja 85. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, Elixir Zorka i Elixir Agrar su dočekivali goste u restoranu ’Panorama’ u okviru poslovnog objekta Elixir Group. Međunarodni poljoprivredani sajam u Novom Sadu, okuplja veliki broj stranih ali i domaćih izlagača. Sajam predstavlja mesto međusobne razmene iskustva i znanja, ali i ugovaranje različitih poslovnih prilika i produbljivanje saradnje. Posetioci ističu značaj primene mineralnih đubriva, kako bi se ostvarili značajni i stabilni prinosi.

U toku najveće i najznačajnije smotre agrara u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, pozivu Elixir Group-e se odazvao veliki  broj poslovnih saradnika i partnera. Međunarodni sajam je okupio velike domaćih i stranih izlagača. Sjajna prilika za produbljivanje saradanje sa poslovnim partnerima, kao i razmena iskustva u primeni mineralnih đubriva. Tim Elixir Agrara je predstavio portfolio mineralnih đubriva Elixir Zorka. Tokom posete su mogli uživati uz pesme tamburaškog orkestra, kao i uz lep pogled na ‘Srpsku Atinu.

Diskutovalo se o novim formulacijama Elixir Zorke i njihovom značaju  za brži rast i razvoj biljaka, odličnim efektima mikrogranulisanog đubriva Super Start kao i o veoma dobrim prinosima zabeleženim na usevima na kojima je primenjena ‘Zorkina 16-ica’. Tokom razgovora sa poslovnim saradnicima istakli su ključne benefite primenom startnog mikrogranulisanog đubriva. Uvrstiće startno đubrivo kao obaveznu meru u tehnologiji đubrenja. Zahvaljujući primeni startnog mikrogranulisanog đubriva obezbeđujemo snažniji i dublji korenov sistem, bolje koristi postojeće zalihe vode, ali i hraniva iz dubljih slojeva zemljišta.

Primenom Super Start-a obezbeđujemo biljkama neophodne količine lakopristupačnih hraniva u početnim fazama kada su osetljive na njihov nedostatak ili nepristupačnost.  Poslovni partneri su istakli značaj ovakvih manifestacija tokom kojih se upoznaju sa novim trendovima u agrobiznisu.Poslovni partneri ističu da dolazi do proširivanja međusobne saradnje, kao i razmene iskustva i saveta na obostrano zadovoljstvo.

Povezani članciElixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.