Tradicionalno učestvovanje Elixir Zorke na seminarima agronoma

Uspešan nastup na Zlatiboru

Na nedavno završenom 47. Savetovanju agronoma Srbije kompleksna mineralna đubriva Elixir Zorke izazvala su veliku pažnju posetilaca. Sudeći prema interesovanju već sad možemo zaključiti da tržište sa nestrpljenjem očekuje povratak domaćih kompleksnih mineralnih đubriva.

Razlozi za povećano interesovanje poljoprivrednika za Elixir Zorka kompleksnim mineralnim đubrivima su potvrde dosadašnjih kupaca koje svedoče o kvalitetu proizvoda. To i ne bi trebalo da čudi s obzirom na to da je imperativ u proizvodnji da kvalitet mora odgovarati navedenoj deklaraciji.

Tokom pet dana savetovanja štand Elixir Agrara, distributera kompleksnih mineralnih đubriva Elixir Zorka, posetilo je više desetina poljoprivrednih proizvođača raspitujući se o načinima kupovine kao i za savet koju formulaciju da primene u njihovoj proizvodnji.

Prema rečima direktora prodaje Elixir Agrara Dejana Vidovića to je jasan znak da naši proizvođači nisu izgubili poverenje u domaće kompleksno mineralno đubrivo nekadašnje fabrike Zorka iz Šapca. Modernizacijom tehnoloških procesa, pre svega u smislu zadovoljenja standarda u vezi sa zaštitom životne sredine, kao i opremanjem fabrike najsavremenijom proizvodnom opremom uveženom iz Francuske, bićemo u mogućnosti da poljoprivrednicima ponudimo najkvalitetnija kompleksna mineralna đubriva iz fabrike Elixir Zorka po pristupačnijoj ceni u odnosu na uvozna đubriva istog kvaliteta, istakao je direktor Vidović.

Rukovodilac sektora kooperacije u Elixir Agraru Rastislav Roška, diplomirani inžinjer zaštite bilja sa dugogodišnjim iskustvom u proizvodnji, izjavio je da očekuje da će poljoprivrednici vrlo brzo prepoznati kvalitet kompleksnih mineralnih đubriva Elixir Zorke iz Šapce. Pre svega zato što je fosforna komponennta u našem đubrivu takva da je biljke lako i brzo usvajaju čak i nakon primene u proleće, naglasio je Roška.

Formulacije koje su za sad dostupne tržištu su NPK 15:15:15, NPK 8:16:24, NPK 5:10:15 i NP 20:20.

Elixir Agrar na Tari

Više od 400 poljoprivrednika prisustvuje ove godine zimskom seminaru koji se već tradicionalno održava na Tari.

Među izlagačima ove godine nalazi se i Elixir Agrar, koji je za prolećnu setvu spremio ponudu Elixir Zorka kompleksnih mineralnih đubriva.

Kao prirodan partner prirodi i Vama, Elixir Agrar organizovaće i predavanja na temu kompleksnih mineralnih đubriva sa posebnim osvrtom na činjenično stanje na tržištu.

U Elixir Agraru ishranu bilja shvataju veoma ozbiljno sobzirom na to da je bez upotrebe đubriva nemoguće ostvariti visok rod.

Predavanje će biti organizovano u četvrtak 24.01.2013. sa početkom u 12h i 10 minuta u hotelu Omorika na Tari.

47. Savetovanje agronoma na Zlatiboru

Elixir Agrar kao kompanija uvek je u centru dešavanja kada je poljoprivreda Srbije u pitanju. Na taj način trudimo se da dostignemo zadate ciljeve među kojima je i unapređenje poljoprivredne proizvodnje u Srbiji kao jedne od najprofitabilnijih grana privrede. Zato smo prisutni na 47. Savetovanju agronoma Srbije koje se održava na Zlatiboru.

Prilika je to da pozdravimo prijatelje, kooperante, poslovne partnere, da podelimo iskustva i upoznamo ih sa našim novim proizvodima.

U pitanju su kompleksna mineralna đubriva fabrike Elixir Zorka iz Šapca koja je od nedavno nova članica poslovnog sistema Elixir Group.

Elixr Zorka kompleksna mineralna đubriva proizvedena su hemijskom granulacijom. Politika kvaliteta postavljena je da bude imperativ u proizvodnji, jer ono što se plati mora da se i koristi.

U okviru 47. savetovanja agronoma Srbije, Elixir Agrar će se učesnicima i poseticima predstaviti na štandu koji se nalazi u Hotelu Palisad na Zlatiboru, a 6. februara u 17:55 pripremili smo kraće predavanja za poljoprivrednike jer želimo da ih upoznamo sa prednostima upotrebe naših đubriva.

Mi smatramo da je napredak moguć samo uz razmenu informacija i prenos znanja.

Stoga smo spremni da svojim savetima pomognemo poljoprivredne proizvođače u njihovim nastojanjima da ostvare visoke i kvalitetne prinose.

Elixir Zorka kompleksna đubriva

Elixir Agrar organizovao je tokom IX zimskog seminara na Tari predavanje za poljoprivrednike ne temu “Postojeći asortiman mineralnih đubriva u Srbiji, njihov kvalitet i problemi racionalne primene”.

Prema rečima prof. Dr Dragi Stevanovića, u Srbiji je upotreba kompleksnih mineralnih
đubriva gotovo zamrla. Najviše zbog, kako je naglasio profesor Stevanović, činjenice da nema domaćih proizvođača kvalitetnog kompleksnog mineralnog đubriva. Prema analizi koju je predstavio upotreba mineralnih đubriva u 2011. bila je na nivou 320.000 tona, čime smo uneli oko 80 kg aktivne materije u zemljište što je na donjem nivou u odnosu na 80-te godine prošlog veka.

Međutim, poljoprivrednici u Srbiji ipak mogu očekivati da će na tržištu moći da nabave kvalitetno kompleksno mineralno đubrivo, koje prema rečima prof. Stevanovića nema adekvatnu zamenu u đubrivima proizvedenim po drugačijoj tehnologiji.

Zahvaljujući greenfield investicijama Elixir Group u industriju hemijskih proizvoda u Prahovu i fabriku kompleksnih mineralnih đubriva Zorka, može se očekivati da će bilansi unošenja aktivne materij epo hektaru biti popravljeni u 2013. godini. Elixir Zroka i Elixir Prahovo proizvodiče kompleksna mineralna NPK đubriva hemisjkom granulacijom.

Elixir Zorka Kompleksna mineralna đubriva od ostalih na tržištu razlikuje oblik u kome se nalazi fosfof kao makroelement. Zbog tehnologije dobijanja ovog makroelementa iz fosforne kiseline, fosfor se u Elixir Zorka kompleksnim mineralnin đubrivima nalazi u obliku koji je lako i brzo dostupan biljkama. Zbog toga Elixir Zorka kompleksna mineralna đubriva mogu se primeniti i u prolećnoj predsetvenoj pripremi.

Povezani članciDonacija automatske merne stanice Opštini Negotin

Potpisan ugovor o donaciji automatske merne stanice Opštini Negotin 

Elixir Group donirala je automatsku mernu stanicu za praćenje kvaliteta vazduha opštini Negotin. Projekat uspostavljanja monitoringa kvaliteta vazduha na području Opštine Negotin pokrenut je kao odgovor na inicijativu građana Negotina sa ciljem kontinuiranog praćenja kvaliteta vazduha u ovom gradu i preduzimanja mera na poboljšanju.