Održano 130 prezentacija širom Srbije

Produkt menadžeri Elixir Agrar-a, uradili su veliki posao pred setvu jarih biljnih vrsta. Uspeli su da tokom tri meseca, obiđu 130 lokacija i održe stručne prezentacije o ishrani bilja. Njihovim prezentacijama koje su sadržale značajne informacije i savete o načinu i vremenu primene mineralnih i organskih đubriva, prisustvovalo je više od 9000 poljoprivrednih proizvođača. Tokom prezentacija poljoprivrednici su imali priliku da se upoznaju sa portfolijom Elixir Zorka mineralna đubriva, da se upoznaju sa karakteristikama formulacija i koje formulacije treba primeniti u različitim poljoprivrednim kulturama. Produkt menadžeri Elixir Agrara su davali savete i prereporuke u upotrebi mineralnih đubriva Elixir Zorka.

To je bila sjajna prilika da se naši kupci i potencijalni korisnici dobiju sve informacije o pravilnoj primeni mineralnih đubriva, ali i primeni ostalih obavezih agrotehničkih mera. Poljoprivrednici su istakli da su od posebnog značaja bilo što su na jednom mestu mogli da razmene iskustva u primeni mineralnih đubriva, ali i izazovi sa kojim se susreću prilikom upotrebe.

Interesovanje za prezentacijama Elixir Zorke tokom zimskog perioda je velika. Pored stručnih saveta, paori imaju priliku da čuju i nešto više o proizvodnom programu fabrike u Šapcu, pritom da prilagode određenu formulaciju za gajene vrste i na taj način se blagovremeno pripreme pred prolećne radove.

Pažnju svih slušalaca, kao i svake godine privukla je primena Super Start-a – mikrogranulisanog startnog đubriva Elixir Zorke. I ove četvrte godine kako je ovo đubrivo prisutno na tržištu, interesovanje je sve veće i veće, a ujedno sve je veći i broj ratara koji u svom dvorištu imaju sejalicu sa namontiranim depozitorima za primenu mikrogranula Elixir Zorke. Produkt menadžeri su prezentovali rezultate ogleda mikrogranulisanih granula SuperStarta NP 10:35.

Super Start NP 10:35 +2% MgO + 5% S +2% Zn (10 40 ,10 45) je mikrogranulisano đubrivo koje stimuliše intezivan rast i razviće gajenih biljaka. Primenom Super Start-a obezbeđujemo biljkama neophodne količine lakopristupačnih hraniva u početnim fazama kada su osetljive na njihov nedostatak ili nepristupačnost. 

Formulacija za kojom je takođe velika tražnja ovog proleća je ’Zorkina 16-ica’ kako je često zovu poljoprivredni proizvođači. Zbog 90% vodorastvorljivog fosfora, biljke su jače i robusnije.

Zimske prezentacije se tradicionalno održavaju i u inostranstvu, u zajedničkom nastupu produkt menaždera Elixir Agrara i distributera Elixir Zorke.

Povezani članci