Elixir Zorka tradicionalno na SPIT-u

Elixir Zorka na 12. po redu SPIT-u u Kaću

U organizaciji Kluba 100 P Plus, u utorak 19. jula na porodičnom gazdinstvu Malešev u Kaću, u blizini Novog Sada, odražan je 12. po redu SPIT. Elixir Zorka već četvrtu godinu učestvuje na ovom saboru poljoprivrede, trgovine i industrije, koji se tradicionalno održava neposredno po završetku žetve pšenice.

Na izlagačkom prostoru Elixir Zorke, predstavljen je proizvodni program za jesenju sezonu. Među poljoprivrednim proizvođačima, pretežno ratarima, vladalo je interesovanje za novim proizvodom SuperStart. Oni koji su primenili proletos, ovo mikrogranulisano đubrivo , uočili su u samom startu veći porast, i razvijeniji koren useva u odnosu na kontrolnu tablu.

NPK mineralna đubriva Elixir Zorka

Preporuka Elixir Zorke za jesen, kada je u pitanju proizvodnja pšenice su formulacije NPK 8:15:15 + 3% Ca + 9% S, NP 16:20 + 12% S  +0,05% B , NP 10:20 + 2% Ca  + 11% S.

Mnogi ratari ističu značaj formulacija iz Simplex programa za ovu biljnu vrstu, kao što su NPK 6:12:24 + 6% S , NPK 6:24:12 +2% Ca + 5% S +0,05% Zn.

spit

Održano takmičenje u nošenju džaka Elixir Zorke

U okviru SPIT-a tradicionalno se održalo takmičenje u nošenju džaka ‘Elixir Zorka’ od 25 kg. Sedam najhrabrijih takmičara su se borili za najkraće vreme na štoperici i vredne nagrade.

Prvo mesto osvojio je Ljubomir Mandić iz Kaća, koji je za 7 sekundi i 56 stotinki prešao predviđenu putanju sa džakom na ramenu. Osvojio je 150 kg formulacije NPK 8:15:15 + 3% Ca +9% S.

Drugo i treće mesto osvojili su braća Baranj iz Đurđeva, koji su se prijavili na ovo takmičenje prvenstveno zbog kvalitetnog mineralnog đubriva proizvedenog u Šapcu.

Boris, kao drugoplasirani osvojio je 100 kg NPK 8:15:15 +3% Ca + 9% S, a Nikola koji je zauzeo treću poziciju, osvojio je 50 kg azotnog đubriva AmoSulfan.

Elixir Zorka i ove godine na 13. po redu SPIT-u

Tradicionalno i ove godine Elixir Zorka je imala zapaženo učešće na nedavno održanom SPIT-u, na gazdinstvu Malešev, nedaleko od Kaća. Posetioci našeg štanda i ovog puta nisu skrivali zadovoljsvo kvalitetom naših proizvoda.

Manifestacija je održana po trinaesti put, a ovog puta svojim prisustvom uveličali su je ambasador Rusije u Republici Srbiji Aleksandar Čepurin i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u vladi Republike Srbije Branislav Nedimović.

Visoka temperatura nije omela održavanje već tradicionalne trke sa džakovima đubriva Elixir Zorke, a nekoliko naših proizvoda završilo je kao poklon najbržim učesnicima.

Pogledajte delić atmosfere sa trinaestog SPIT-a.

Elixir Zorka tradicionalno na 14. po redu SPIT-u u Kaću

Tradicionalna manifestacija održana je u Kaću, na parceli porodičnog gazdinstva Malešev. Smotra poljoprivredne industrije i trgovine u organizaciji kluba poljoprivrednih proizvođača ’100 P Plus’, upriličena je po 14. put.

Na izložbenom prostoru Elixir Zorke, savete o ishrani bilja, pružali su produkt menadžeri Elixir Agrara. Nakon otvaranja 14. SPIT-a i prikaza mašina u radu, organizovana je i nezaobilazna nagradna igra u nošenju Elixir Zorka džakova.

Za vreme trajanja takmičenja, sva pažnja je bila usmerena na hrabre učesnike koji su rešili da testiraju svoju brzinu i spretnost, a sve kako bi došli do Elixir Zorka mineralnih đubriva. Trojica najuspešnijih su Marko Mihajlovski iz Đurđeva koji je osvojio 150 kg NPK 8:15:15, Aleksandar Kondić iz Kaća, je poneo 100 kg NPK 16:16:16 i dobitnik III nagrade odnosno 50 kg NPK 6:12:24 je Ljubomir Mandić takođe iz Kaća.

Povezani članci

Obeležena uspešna saradnja sa novinarima i urednicima nacionalnih medija u kafiću „Zvuci srca”

Elixir Group organizovala je novogodišnji koktel za novinare i urednike nacionalnih medija u kafiću „Zvuci srca“ u Beogradu, koji vodi humanitarna organizacija „Dečje srce“, a u kome rade osobe sa smetnjama u razvoju. U neformalnom druženju direktorka Elixir Group Zorica Popović zahvalila se novinarima i urednicima beogradskih redakcija na tome što „dele priče Elixir Grupe“ i