Elixir Zorka na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Dve medalje za Elixir Zorku

Elixir Zorka osvojila je dve medalje za kvalitet na 80. međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

Fabrika mineralnih đubriva iz Šapca dobila je dva priznanja u kategoriji Proizvodi hemijske industrije: veliku zlatnu medalju za formulaciju 15:15:15 i zlatnu medalju za formulaciju 8:16:24.

Veliki broj posetioca i gostiju najprestižnije smotre u regionu u sferi agrobiznisa, sadašnjih i budućih poslovnih partnera, na štandu u Master hali imao je priliku da se upozna sa celokupnim proizvodnim programom Elixir Zorke i širokim spektrom formulacija koje ova fabrika nudi na tržištu.

Otvoren 81. Međunarodni poljoprivredni sajam

Poslovni sistem Elixir Group i ove godine prisutan je na međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Poslovni sistem ove godine težište svog nastupa usmerava ka predstavljanju proizvodnje kompleksnih mineralnih đubriva. Elixir Grupa investirala je u fabrike Elixir Zorka i Elixir Prahovo, a već od prošle godine poljoprivrednici su se uverili u postojanost kvaliteta kompleksnih mineralnih đubriva ovih marki.

Elixir Zorka na 81. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu predstavlja ,osim Standard, i dve nove linije proizvoda. U pitanju su priozvodi Simplex i Premium. Premium linija proizvoda obogaćena je sekundarnim i mikroelementima, dok Simplex linija sadrži visok nivo makroelemenata.

Ovog porleća poljoprivrednici širom Srbije koristili su u prihrani svojih kultura AmoSulfan, jedan od prvih proizvoda iz Premium linije Elixir Zorke. Mnogi povrtari zasnovali su proizvodnju koristeći NutriVeg, mineralno đubrivo koje osim NPK sadrži i sumpor kao i magnezijum, bor i cink.

O ovim, ali i mnogim drugim proizvodima Elixir Zorke možete saznati na našem štandu u Master hali tokom trajanja Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

82. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Fabrika mineralnih đubriva Elixir Zorka učestvovala je na 82. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, gde su posetioci imali priliku da se bolje upoznaju sa bogatim proizvodnim asortimanom fabrike u Šapcu.

Elixir Zorka je posebno predstavila farmerima formulacije za jesenju sezonu iz Simplex i Premium proizvodne linije. Preporuka fabrike u Šapcu, za jesenju primenu, su formulacije NPK 8:15:15 sa dodatkom kalcijuma i sumpora, NPK 6:24:12 + 2% Ca +5% S, NPK 6:12:24 + 6% S.

Premium proizvod NutriMAP odlikuje izbalansiran odnos najvažnijih hranljivih elemenata: azota, fosfora, kalcijuma, sumpora i cinka, a preporučuje se za kulture koje imaju naglašene potrebe za fosforom.

Veliko interesovanje posetilaca vladalo je i za novim mikrogranulisanim startnim đubrivom – SuperStart. Ovo stratno đubrivo koristi se zajedno sa setvom, stimuliše biljku u početnim fazama razvoja i ovog proleća primenjeno je na blizu 50.000 ha domaćih oranica. Štand Elixir Zorke, nalazio se na otvorenom prostoru, i ubraja se u jedan od posećenijih izlagačkih mesta, gde su svi prisutni mogli da uživaju uz nastupe kulturno umetničkih društava i plesne performanse svetskih prvaka u modernim plesovima.

85. Međunarodni poljoprivredni sajam

Za vreme trajanja 85. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, Elixir Zorka i Elixir Agrar su dočekivali goste u restoranu ’Panorama’ u okviru poslovnog objekta Elixir Group.

U toku najveće i najznačajnije smotre agrara u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, pozivu Elixir Group-e se odazvao veliki broj poslovnih saradnika i partnera. Mogli su uživati uz pesme tamburaškog orkestra, kao i uz lep pogled na ‘Srpsku Atinu’.

Diskutovalo se o novim formulacijama Elixir Zorke i njihovom značaju za brži rast i razvoj biljaka, odličnim efektima mikrogranulisanog đubriva Super Start kao i o veoma dobrim prinosima zabeleženim na usevima na kojima je primenjena ‘Zorkina 16-ica’.

Povezani članci


Memorandum o razumevanju

Elixir Fondacija i MZ Prahovo potpisale Memorandum o razumevanju – najavljen nastavak podrške

Memorandum predviđa podršku Elixir Fondacije održivom razvoju i projektima koji unapređuju uslove života meštana Prahova, kao i projektima koji doprinose aktivnom životu dece i mladih, poboljšanju uslova obrazovanja i talentovanim učenicima, kulturi i očuvanju kulturnog nasleđa, zaštiti životne sredine, zdravstvenoj zaštititi i pomoći materijalno ugroženim porodicama, kao i radu lokalnih udruženja i klubova.