Elixir finansira udžbenike za 180 prvaka

Dogovorena saradnja sa osnovnim školama u Negotinu: Elixir Fondacija finansiraće nabavku novih udžbenika za 180 budućih prvaka

Sa uverenjem da je obrazovanje temelj razvoja svakog društva, a deca i mladi najveći potencijal, Elixir Fondacija će u okviru projekta „Moj put do uspeha“ finansirati nabavku udžbenika za 180 učenika prvog razreda – dogovoreno je na prvom sastanku našeg tima sa predstavnicima osnovnih škola na teritoriji opštine Negotin.

Margareta Musić, direktorka Elixir Fondacije i Branko Marković, zamenik direktora društva za korporativne poslove Elixir Prahovo, u prostorijama Fondacije u Negotinu ugostili su direktore osnovnih škola i dogovorili detalje ove saradnje. 180 prvaka od septembra će prva slova i znanja iz srpskog jezika, matematike i „prirode i društva“ sticati iz novih udžbenika čiju će kupovinu finansirati Elixir Fondacija.

Elixir Fondacija ove godine prvi put finansira nabavku udžbenika za sve prvake ​u negotinskom osnovnim školama. Donacijom udžbenika mi ostajemo privrženi svojim temeljnim principima​ koji podrazumevaju angažovanje na stvaranju što boljih uslova kako za obrazovanje tako i za rast, razvoj i život dece i mladih u lokalnim sredinama. Ova donacija treba da predstavlja način da obradujemo i ohrabrimo najmlađe školarce, ali u isto vreme i budemo podrška i oslonac njihovim porodicama.

Elixir finansira udžbenike za 180 prvakaMargareta Musić, direktorka Elixir Fondacije

Elixir Fondacija je prethodne godine pokrenula inicijativu „Moj put do uspeha“ u okviru kog je nastao ciklus motivacionih predavanja namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola. U želji da damo još veći doprinos poboljšanju uslova obrazovanja, a u isto vreme pružimo podršku porodicama naših najmlađih, nastala je ideja o finansiranju udžbenika i nastavku saradnje sa školama.

Cena jednog kompleta udžbenika za prvake kreće se od 7.000 do 9.000 dinara, pa će ovaj poklon biti značajna olakšica mnogim roditeljima, saglasni su predstavnici škola.

 Roditelji će imati je​dnu veliku olakšicu jer znamo da se cena kompleta udžbenika kreće i do 9.000 dinara. Ovo će biti značajan bonus za svaki kućni budžet. Elixir Fondacija je uvek tu za nas i brine se i o deci i o omladini i školama i uvek izlaze u susret kada god je pomoć potrebna.

Marko Kostić, direktor OŠ Branko Radičević

Obrazovanje je ključno za profesionalni uspeh i za razvoj i napredak cele zajednice, stoga je saradnja i partnerstvo sa obrazovnim ustanovama među prioritetima u radu Elixir Fondacije!

Povezani članci


Memorandum o razumevanju

Elixir Fondacija i MZ Prahovo potpisale Memorandum o razumevanju – najavljen nastavak podrške

Memorandum predviđa podršku Elixir Fondacije održivom razvoju i projektima koji unapređuju uslove života meštana Prahova, kao i projektima koji doprinose aktivnom životu dece i mladih, poboljšanju uslova obrazovanja i talentovanim učenicima, kulturi i očuvanju kulturnog nasleđa, zaštiti životne sredine, zdravstvenoj zaštititi i pomoći materijalno ugroženim porodicama, kao i radu lokalnih udruženja i klubova.