Projekti i inicijative

CSR projekti i inicijative

Od samog osnivanja Elixir Group je humanim delovanjem pomogao stotinama hiljada ljudi.

Elixir Fondacija je nastavila tradiciju solidarnosti i kroz podršku različitim inicijativama pokazala da podrška sa fokusom daje mnogo bolje rezultate. U nastavku su neki od projekata koje ističemo i na koje smo izuzetno ponosni. To su projekti koji zahtevaju dobru organizaciju i izuzetno jaku volju, uključuju pojedince i druge organizacije.

Zalažemo se za dobrobit zajednice i uspeh svakog pojedinca

Nacionalni dan davanja

Dobitnici smo priznanja za razvoj dobročinstva i filantropije u prethodnim godinama, za angažovanje i pomoć u projektima koji se tiču ugroženih grupa stavnovništva.

Covid kriza i reakcija

Na samom početku Covid pandemije donirali smo više od 30 miliona dinara zdravstvenom sistemu Srbije, za nabavku respiratora i medicinske opreme.

Za napredak Negotinske krajine – složno!

U okviru ove Inicijative Elixir Group je uložio 100 miliona dinara u projekte koji doprinose održivom razvoju u ovoj sredini.

Donacija Petrinje

Međunarodna podrška

Među prvima smo se uključivali u akcije solidarnosti i pružili pomoć građanima Hrvatske i Ukrajine, u saradnji sa partnerima.

Donacija đubriva Elixir Zorka

Podrška Narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji

Svake godine doniramo nekoliko desetina tona đubriva za održavanje Poljoprivrednog gazdinstva kojim rukovodi Eparhija raško-prizrenska.

Podrška unapređenju socijalne zaštite u Šapcu

U saradnji sa Humanim srcem Šapca, podržavamo različite humanitarne akcije i projekte koji doprinose smanjenju siromaštva i unapređenju kvaliteta socijalne zaštite.

Za bolje uslove obrazovanja

Sa ciljem da kreiramo podsticajnu klimu za učenje, svake godine doniramo sredstva obrazovnim ustanovama na teritoriji Šapca i Negotina.

Vrtić u šumi

Projekat ,,Vrtić u šumi” omogućava mališanima da uče i grade odgovoran odnos prema prirodi. Šuma na jedan dan postaje „radna soba”, a lupe, mikroskopi i kabanice menjaju knjige i olovke.

200+ CSR PROJEKATA

Rezultati Elixir Fondacije

25+ M EUR

uplatili smo u budžet Republike Srbije za nove škole, bolnice i puteve

100+ M RSD

za putnu mrežu u opštini Negotin od 2019.

10+ M EUR

doniraćemo za razvoj Negotinske Krajine u narednih 10 godina

CSR je deo naše vizije