O kompaniji

Osnivanje kompanije Elixir Group, 1998.godine,  predstavlja korak ka ostvarenju vizije o moćnoj i profitabilnoj poljoprivredi. Danas, sa svojih 5 kompanija članica i preko 1.500 zaposlenih, Elixir Group je jedan od regionalnih lidera u oblasti hemijske industrije, proizvodnji kompleksnih mineralnih djubriva, kao i ostalim segmentima  agrobiznisa. Liderska pozicija koju imamo na tržištu podrazumeva kontinuiran razvoj i unapredjenje proizvodnih procesa. Uz najmodernije tehnologije, uz rad visokostručnog i dobro obučenog osoblja obezbedjujemo najviši nivo kvaliteta svih naših proizvoda.

Investicije u proizvodne kapacitete kompanija, plasman proizvoda na tržista širom sveta, kao i povećanje broja domaćih i ino-partnera čine da Elixir Group beleži konstantan rast godišnjih prihoda od kojih čak 70 procenata čini izvoz.

Srbija je zemlja sa izuzetnim prirodnim bogatstvima, sa preko 5,7 miliona hektara poljoprivrednih površina, od kojih je više od dva miliona visoko produktivno. U ukupnom izvozu Srbije, poljoprivreda učestvuje sa 21,9%, što pokazuje da je agrar najprofitabilnija grana srpske privrede, a sa druge strane da su mogućnosti agrara u Srbiji daleko veće.

Elixir Group je regionalni lider u proizvodnji kompleksnih mineralnih đubriva visokog kvaliteta, fosforne kiseline i ostalim segmentima agrobiznisa.

Održivi razvoj, racionalno korišćenje prirodnih resursa, investiranje u napredna tehnološka rešenja u cilju zaštite životne sredine kao i odgovornost prema generacijama koje dolaze je jedno od naših prioritetnih usmerenja.
Stvaranje moćne, profitabilne poljoprivrede i povratak Srbije i domaćeg proizvoda starim i osvajanje novih tržišta kroz implementaciju domaćih i inostranih iskustava, uz ukazivanje poverenja potvrđenim naučnim i obrazovnim institucijama iz zemlje i sveta je naša Vizija.